Iščem:
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner1gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner3gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner4gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner5gk-is-584.jpglink

Skupni tabor GRS in AO Tržič

Med 15. in 19.8. je potekal skupni tabor, ki ga je drugo leto zapored organiziralo društvo GRS Tržič. Letošnje izhodišče je bilo gorovje Wilder Kaiser.

Ob prihodu na naš cilj v kampu in ob postavitvi našega base campa so že padale ideja kam, kje in katera smer naj bo uvod v spoznavanje hribovja v Wilderkaiser-ju in pa seveda samih sten.

Drugi dan sva se z Brkotam odpravila plezat v stene oz. terase pod vrh Totenkirchl. Sam dostop do koče Stripsenjoch nama mine hitro, saj sva se morala za sekundo ustaviti ob pogledu na Steinere Rinne, ki je kot nekakšen prehod med Fleischbankom in Predigtsthulom. Kakšne nore stene! Po uri in pol prispeva pod steno do vstopa v smer Christ-Fick-Kamin. Smer je sicer kratka, a vsebuje mesto kjer brez off-width tehnike enostavno ne gre. Iz lepe oporne plezarije v kaminu se kar naenkrat znajdeš ves zagozden v njem, z največjim veseljem vpneš v pozabljen komplet, na štantu pa noro dobri občutki po preplezanem. Potem naju je čakal le še sončen izstopni raztežaj, ki naju je vsaj malo ogrel, saj je bilo od vstopa v smer kar vetrovno. Sestopiva z abzajli, sledi analiza v base campu.

Tretji dan nama je dišalo po daljši smeri. Kljub manjši negotovosti predvsem glede ocene smeri, sva se odločila za stopnjo težje in se ponovno znajdeva pod Fleischbankom in Predigtsthulom pod smerjo Via Classica. Vstop v smer je pod hribom Fleischbank. Na najini desni naju je vseskozi spremljal Totenkirchl z njegovimi mogočnimi terasami. Kmalu pred vstopom v smer opaziva še dve navezi in že je rajalo po glavi, gužva bo, a po prvem raztežaju je ena naveza že obračala, drugi pa sva ob krajših srečanjih na štantih sledila do vrha. Prvi težji raztežaj postreže z zelo dobro skalo in top plezarijo, kaj kmalu prideva do zelene grede, kjer je možen izstop, vendar nadaljujeva navzgor še tri napete raztežaje. Zadnji postreže z lepo oporno plezarijo, kot bi plezal po stebrih, ki so naloženi en ob drugem, z ogromno "strancev", ponekod pa tudi nekaj "tramvajcev" se je našlo:). Najin zadnji raztežaj naju je pripeljal na novo zeleno gredino, od tam pa sva se odločila da sestopiva nazaj v dolino ter naprej do base campa.

V smereh Christ-Fick-Kamin (4+, 150m) in Via Classica (5, 600m) sva v dobri skali uživala Benjamin Vidmar in Matic Mohorč - Brko.

 

Zapisal: Benjamin

 

Nazadnje urejano naČetrtek, 23 Avgust 2018 12:02
  • Oceni ta predmet
    (1 Glasuj)
  • Objavljeno v Utrinki
  • Beri 467 krat

Pustite komentar

Prijavite se za komentiranje
nazaj na vrh

Zadnje objave

  • 1
  • 2
Prev Next
Na sončni strani plezanja

Na sončni strani plezanja

Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. L...

Pregled sezone 2018

Pregled sezone 2018

V četrtek, 13.12.2018 ob 18. uri, bo tradicionalna predstavitev sezone v...

Reformacijska tura 2018

Reformacijska tura 2018

Kot že nekaj let zapored, so fantje tudi letos splanirali tradicionalno ...

Žareča jesenska Paklenica

Žareča jesenska Paklenica

Ko se narava odene v žareče barve in mine najhujša vročina, ki pripeka v...

Zadnje objave

EU E-privacy direktiva

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

e-Privacy Directive dokument

Spletne piškotke ste zavrnili. Odločitev lahko spremenite.

Dovolili ste da se vam namestijo piškotki za pravilno delovanje funkcionalnosti strani. Odločitev lahko spremenite.