http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner1gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner3gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner4gk-is-584.jpglink
http://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner5gk-is-584.jpglink

Pohorje Express

Piše se že drugo leto, ko nam Bosna ni "usojena". Ampak ker smo alpinisti željni kolesarske družbe, se je na poziv hitro odzvalo 12 stalnih udeležencev ekspedicij v Bosno. Jedro kolesarskih navdušencev gre na Pohorje Express. 

Kolesarjenje se je pričelo pri spodnji postaji vzpenjače. Sledil je klasični vzpon mariborskih kolesarjev čez Kordeka na Bellevue, mimo cerkve sv. Bolfenka, kjer je zgornja postaja vzpenjače. No, ne smemo pozabiti na detajl. Kratek začinjeni začetni vzpon po trailu, kjer smo se na hitro izgubili, ampak k sreči spet združili.
 
Na vrhu smo se razdelili v dve skupini. Prva se je po vzponu odločila da nadaljuje pot vsaj do Koče na Pesku, druga je po daljšem postanku nadaljevala do Areha. Velik del smo peljali po Pohorski transverzali, kjer so nas čakali neskončni gozdovi, razgledi na večji del Štajerske in okoliško hribovje. 
 
Od zgornje postaje vzpenjače je ekipa Sneguljčice in 7 palčkov nadaljevala najprej do Mariborske koče, od tam naprej pa po makadamu do sedla in po smučarski povezavi mimo transformatorja in vodnega zajetja proti Ruški koči. Kilometri so se nabirali in števci so kazali dobrih 19 km, ko so nekateri iz ekipe izrazili, da je Koča na Klopnem vrhu njihov cilj. Na razcepu za Klopni vrh in Osankarico se je Janez odločil, da nadaljuje sam do Osankarice, medtem ko je ekipa nadaljevala proti Klopnemu vrhu. Kočo smo zaradi izredne hitrosti zgrešili, in tako se je ekipa odpravila naprej proti Koči na Pesku.Na poti so nam "vljudni" Štajerci na e-bajkih razložili, kako se na kolesu vozi vštric ter v sendviču na Štajerskem. 
 
V koči smo si na kratko oddahnili in si privoščili odličen borovničev zavitek, radler, in poln koš zadovoljstva. Nakar se Badžo spomni, da bi lahko predal ključe kombija Štefetu. Tako bi lahko nadaljevali prečenje do Rogle in Kop, ter se spustili v Slovenj Gradec. Nekaj mora ostati za naslednjič. 
 
Skupna odločitev za vrnitev nazaj do vzpenjače. Nazaj grede smo se odločili, da obiščemo še Osankarico. Nato smo od Areha do vzpenjače krajšali višince in obiskali Razglednik na Pohorju.Pri vzpenjači nas je čakal z vitaminom D zadovoljni drugi del ekipe, ki se je že enkrat spustil po trailih v dolino in navdušili del ekipe za dva spusta. Ko sta se Slavc in Primož pripeljala nazaj z gondolo, smo se vsi spustili v dolino. 
Smučišče Pohorje ima 4 urejene traile - Family, Flow, Red line in World cup. Vsak se je glede na svoje izkušnje in utrujenost spustil v dolino po trailih, kjer smo nazdravili odličnemu dnevu in še na prihodnje skupne poti.
Nabralo se je cca. 76 km in skoraj 2000 m višincev. 
 
Kolesarili smo: Janez, Janez Štefe, Janez Nunar, Ana Serec, Nadja Žvab, Marija Tancek, Nada Dragutinović, Tuši, Tone Mali, Slavc Rožič, Boštjan Nemec -Badžo, Primož Eržen- Orel.
 
Spesnila: Nada Dragutinovič
Ukradeni utrinki preteklosti (slike): udeleženci
Nazadnje urejano naPonedeljek, 08 June 2020 14:58
  • Oceni ta predmet
    (0 glasovi)
  • Objavljeno v Utrinki
  • Beri 407 krat

Pustite komentar

Prijavite se za komentiranje
nazaj na vrh

Zadnje objave

  • 1
  • 2
Prev Next
Dve klasiki v enem tednu

Dve klasiki v enem tednu

V soboto smo do poznega popoldneva s sedaj že bivšimi »sošolci« iz AŠ fr...

Kovinarska smer

Kovinarska smer

Ker gre julij že proti koncu in ker se z Benotam dogovarjava že od začet...

Smer financarjev v Rosskoflu

Smer financarjev v Rosskoflu

Dobra skala, enostavna logistika in priporočila plezalcev so bili razlog...

Čas po kislem vremenu

Čas po kislem vremenu

Poletje je na vrhuncu. Vremenarji pravijo, da je vreme kljub deževnim vl...