Navodila

Dodajanje novega utrinka, novice ali iščem ...

V meniju izberemo "Dodaj utrinek" ali "Dodaj novico"

Odpre se nam novo okno, kjer vpišemo naslov prispevka in izpolnimo ostale zavihke.

1. zavihek "Vsebina"

Sam urejevalnik je podoben word-u tako da je urejanje vsebine že znano in enostavnejše. Povezavo do sorodnega prispevka lahko dodamo s klikom na gumb "Prispevek". Slike v vsebino dodajamo preko gumba "Slika" (bolj podrobno glej "Dodajanje slik" spodaj ). V koliko imamo več teksta kolikor si ga želimo prikazati, se postavimo na željeno mesto do kamor naj bi bilo vidno besedilo in nato kliknemo gumb "Več ..."

2. zavihek "Slika"

Tukaj nastavimo sliko Objave, ki bo prikazana kot prva slika. *Ime slike pred končnico (na koncu) ne sme vsebovati pike. Primer: Nepravilno -> SlikaIme_12.12..JPG | Pravilno -> SlikaIme_12.12.JPG

3. zavihek "Galerija slik"

Vse slike katere želimo imeti v galeriji članka spremenimo resolucijo s programom "Image resizer" na 800x600 pixlov, dodamo v ".zip" dokument na svojem računalniku in nato pod tem zavihkom ta dokument izberemo. Galerija slik se nato ustvari avtomatsko.

4. zavihek "Video"

Na tem zavihku lahko dodamo video posnetek članku.

5. zavihek "Dodatna polja"

Ta zavihek je trenutno prazen in se ne uporablja

6. zavihek "Priponke"

Na tem zavihku lahko dodamo članku razne dokumente kot priponke.

Po vnosu besedila s klikom na gumb »Shrani« zapremo in si ogledamo vsebino.

Dodajanje galerije

Dodajanje galerije je identično kot dodajanje novice ali utrinka, razlika je samo da se doda kratek opis, naslovno sliko in ".zip" dokument z slikami. Vsem slikam se prej spremeni resolucija z programom "Image resizer" na 800x600 pixlov.

Dodajanje slik

Izberemo ustrezno mapo, kliknemo na gumb izberi datoteko, izberemo željeno sliko(lahko več slik) ter kliknemo gumb "Namestivev". Prikazano sliko nato izberemo in klikneš gumb "Vstavite".

*Ime slike pred končnico (na koncu) ne sme vsebovati pike. Primer: Nepravilno -> SlikaIme_12.12..JPG | Pravilno -> SlikaIme_12.12.JPG

Pustite komentar

Prijavite se za komentiranje
nazaj na vrh