https://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner1gk-is-584.jpglink
https://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner3gk-is-584.jpglink
https://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner4gk-is-584.jpglink
https://www.ao-trzic.si/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.baner5gk-is-584.jpglink

Dolomiti

Dolomiti, smer Via Costantini - Ghedina v Tofani di Rozes, 650 m, VI- in Diretta Ghedina 280 m malo po svoje pri izstopu V+

Za vikend sem imela željo obiskat Dolomite. Glede na to, da je bila napoved za soboto slabša, sva si izbrala krajšo varjanto in sicer v Falzarego towers, smer Diretta Ghedina, V+, 280m, kjer je Seba (AO Rašica) zgornji del potegnil malo po svoje... vse super samo za superge ni bilo več glih finoSmile. Smer je lepa, kratek dostop, hiter sestop...

Ob 12h je začelo deževati in ni popustilo do 18.30, ko pa se je kar naenkrat odprlo nebo sva vedela, da morava nedeljo max izkoristiti.

Z avtom sva se prestavila do koče Dibona, kjer je izhodišče za najino smer Via Costantini - Ghedina. Dostop za "penzion sektor" traja 40 minut, čakalo pa naju je lepih 20 raztežajev.

Čudovita dolomitska klasika, ki ima eno pomanjkljivost in sicer gnečo v smeri. Na kupu nas je bilo nekje 7 navez, midva sva itak zgrešila vstop, namesto IV, je blo konkretno težko, tako da sem mislila sestopit že po prvem cugu, kjer sem se prav neelegantno svaljkala čez detajl, malo s koleni, malo z ritjo, skratka, prišla sem čez, na štantu pa sem rekla, če misliš, da bodo take štirke, grem rajši takoj dolSmile. No potem pa sem videla, da so se najini smeri pridružili po desni in nama povedali, da sva malenkost zgrešila vstop, kdo bi si mislilSmile.

Plezala sva nekaj več kot 8 ur, saj se pri sedmih navezah čas malo ustavi. Nekaj italjanov je celo znalo malo angleško, z ostalimi sem se pa smejala po italjansko, se mi zdi, da so me razumeliSmile. Nasmeh v tej smeri je prisoten vsaj do prečke, ki je meni predstavljala velik izziv, tresoče noge pa še enkup gledalcev, ko si potem rečeš, če me že vsi gledajo naj vsaj zaniham z elegancoSmile

Zanimiv detajl, ponosna nase, je kar šlo, tako ali drugačeSmile.

Čakalo naju je še 12 raztežajev, katere sva kar hitro puščala za seboj. Sledil je zanimiv sestop, nekaj lažjega poplezavanja, da sva se izognila snežišču, fajn melišče in "avtocesta" do koče, kjer sva se končno okrepčala.

Čudovit vikend, pogrešala bom Dolomite, občutek, da ko zgleda vse podrto, na koncu skala drži, ko se ne obrne cela koča v tebe, ko malo zakašljaš, skratka kratko a sladko.

Priporočam definitivno.

In ja, sledila je Dolga pot domov.

Do naslednjič.

Nazadnje urejano naČetrtek, 16 July 2020 07:39
  • Oceni ta predmet
    (0 glasovi)
  • Objavljeno v Utrinki
  • Beri 562 krat

Pustite komentar

Prijavite se za komentiranje
nazaj na vrh

Zadnje objave

  • 1
  • 2
Prev Next
Dolomiti

Dolomiti

Tokrat je AO Rašica organizirala tabor in smo v četrtek po službi napaki...

Tomažev steber v Grintovcu in NŠG

Tomažev steber v Grintovcu in NŠG

Tomažev steber v Grintovcu je malce zapostavljen, ker nima privilegija b...

Zahodni raz in Jesih Potočnik

Zahodni raz in Jesih Potočnik

V tem tednu sta bili na vrsti predvojni skoraj sto let stari smeri. V s...

Turn Gamsove matere Smer Peters - Deye,  550 , V+ (VII A0)

Turn Gamsove matere Smer Peters - Deye, …

Končno zopet čas, da se malo raztegnem. Glede na to, da sem dva dni bole...