Debela peč, Tržiška smer z varianto

Na fotografiji: rdeča: najina linija z dvema variantama, modra: original Tržiška smer.

Po naših hribih in celo v tujini je že kar nekaj smeri, ki imajo skupno ime- Tržiška smer. Ena od Tržiških se nahaja tudi v Debeli peči, preplezala pa sta jo Filip Bence in Janez Lončar davnega leta 1971 in smer ocenila s skromno V. Kakšno leto nazaj mi je Šoder smer vrisal na fotografijo. V prvem poizkusu ponovitve sem zmrznil v gladki plošči… včeraj pa je nekako šlo.

S tečajnikom Jakom Slaparjem sva včeraj ponovila omenjeno smer. V spodnjem delu sva preplezala bolj logično in predvsem lepšo vstopno varianto v ditektni liniji po izprani zajedi. Nadaljevala preko super plošče do poševne in plataste rampe in na koncu naletela še celo na starega jeseničana. Nadaljevanje smeri je zanimivo in odprto… potem pa bi po vrisu sodeč morala prečiti ostro proti desni… no tam pa se je vsa logika končala. Nekaj metrov monolitne plošče, nobene vidne razčlembe in pametne možnosti nadaljevanja. Razlogi, ki te prepričajo da pojdi rajši drugje! Pa sva šla po krušljivi polici proti levi do super lepe zajede-kamina, nadaljevala pa po odprti steni s sprotnim iskanjem prehodov do vrha Debele peči.

Kaj sva preplezala v izstopnem delu bodo povedali lokalci. Kakor koli že, ena lepo plezljiva varianta Tržiške smeri, s stalnim plezanjem proti levi in ocenjena s VI+, VI/IV-V+.

Previous Post

Vzhodni greben Tolste Košute

Next Post

Prvenstvena smer v Toplarju, Spet doma

Dodaj odgovor