Tržišk’ ferajn 13

Vzponi se kar vrstijo…

28.12.2010  so Aleš Oman in Matej Ahačič, ter Nejc Klemenčič in Jan Dolenc plezali Lenuhovo v Begunjščici. Tomaž Hribar, Tadej Zorman in Polona Cesar pa so se na vrh Begunjščice povzpeli po Zeleniški smeri, ter sestopili po Centralni.

Dva dni kasneje se je Tomaž H. skupaj z Matjažem Drašakom odpravil na turni smuk na pokljuško planoto, ki so ga popestrili še z vzponom na Mali Draški vrh. 31.12.2010 pa sta Tomaž in Tadej Zorman plezala Slap pod Ciprernikom ( Silvestrski mix ).

Prvi dan novega leta leta je Slavko Rožič izkoristil in se preko Zeleniške povzpel na Begunjščico.

2.1.2011 sta Iztok Pungaršek in Žiga Blatnik plezala Y grapo v Vrtači. 3.1.2011 je Žiga B. Izkoristil ter se s sodelavcem povzpel na Stol iz Završnice.

5.1.2011 so Slavko Rožič, Boštjan Vizjak – Vizo in Žiga Blatnik plezali Mladinsko v severni steni Storžiča. Sestopili so po Petem žrelu.

8.1.2011 je Vidic Robi skupaj s tečajnicami Špelo in Uršo plezal Desno grapo v Begunjščici. Sestopili so po Sestopni.

9.1.2011 se je Aleš Oman preko Centralne povzpel na vrh Begunjščice. Naslednji dan je isto ponovil tudi Bojan Stanek.

13.1.2011 se je Bojan Stanek skupaj z druščino prijateljev odpravil na turno smuko proti Ozebniku. Razmere so bile kar zahtevne.

15.1.2011 sta Viki Pust in Nataša Klofutar plezala v Maltatalu slap Gamseck ( WI 4, 250m ). Tomaž Hribar je šel na turni smuk na Komno in naprej na Lanževico. Aleš Oman in Matej Ahačič sta v Begunjščici plezala Grapo Y. Primož in Marjana Hostnik pa sta plezala v Beli peči ( Katastrofula, Marabela in Stari maček ).

16.1.2011 smo Miha Zupan, Maja Duh, Bill Church in Joe Taylor plezali Desno grapo v Begunjščici ter se po SZ grebenu povzpeli na vrh.  Samo Opalk, John Temple in Murray Cutforth so v Mali Mojstrovki plezali Pripravniško grapo. Zaključili so z vzponom na vrh Male Mojstrovke.

Slavko Rožič, Domen Bole, Sašo Rožič in Matej Smerkolj-Smrko so dan začeli v smeri Vzhodni žleb v severni steni Palca. Slavc se je povzpel še na Zelenjak. Skupaj so se odpravili na Zelenico in se po Y grapi povzpeli še na vrh Begunščice! Bravo fantje.

18.1.2011 sta Miha Zupan in Domen Kastelic ( AAO ) opravila zimsko ponovitev Debelakove smeri v Veliki Mojstrovki.  Vrh sta dosegla po 11-ih urah plezanja v zelo spremenljivih razmerah. Zavidljiv vzpon!!

Primož Hostnik in Matej Bizjak pa sta se po Kramarci povzpela na vrh Storžiča.

19.1.2011 sta Sašo Rožič in Domen Bole plezala Rožičevo v Begunjščici.

 

Čestitke vsem za vzpone in hvala vsem, ki ste mi poslali vzpone.

Lp,

Maja 

Previous Post

Velika Mojstrovka, Smer Debelakove

Next Post

Slap Superfeucht (sobota 22.1.2011)

Dodaj odgovor