Tržišk’ ferajn 14

Razmere so!

22.1.2011 sta se Viktor Pust in Nataša Klofutar odpravila v Maltatal. Splezala sta slap Superfeucht ( WI 4+, 150m).

Isti dan so v sklopu skupne ture za tečajnike Robi Vidic, Urša Žust, Špela Novak, Klemenčič Nejc, Klemenčič Uroš, Ahačič Uroš in Mali Tona zlezli Butinarjevo grapo v Mojstrovki. Sestopili so po Pripravniški.  Urša, Tona, Uroš A. in Nejc  pa so dodali še vzpon po Loški.

Miha Zupan in Samo Opalk sta 25.1.2011 opravila odličen vzpon. V severni steni Kladiva sta namreč preplezala novo smer, ki sta jo poimenovala Direktna. Ocena 90°/60°-80°, A1, M5, WI 4, 600 m. Bravo fanta!

Uroš Ahačič in Uroš Klemenčič sta isti dan plezala na Jezerskem, Teranovo smer.

26.1.2011 je Aljaž Anderle solo preplezal Bav bava ( IV+, 6, 550 m ). Kapo dol. Boštjan Vizjak in Tona Mali pa sta bila v Teranovi smeri na Jezerskem.

27.1.2011 sta se Bojan Stanek in prijatelj Franc v Sinji slap na Jezersko. Razmere zadovoljive. Naslednji dan pa  je Stanek skupaj z Rokom preplezal Butinarjevo grapo v Mojstrovki.

Nejc Klemenčič in Tina Ivnik sta 28.1. plezala smer Y v Begunjščici ( desna varianta izstopa ). Ravno tako Boštjan Vizjak.

29.1. smo Maja Duh, Miha Lovrenčak in Tona Mali plezali v Begunjščici smer Y ( leva varianta ), Aleš Oman je plezal Y grapo v Vrtači, Nejc Klemenčič pa je odplezal Lenuhovo v Begunjščici.

Klemenčič Uroš, Nadja ( Ao Kranj ), Mali Tona, Uroš Ahačič, Boštjan Nemec in Urša Žust so plezali Vzhodni žleb v Palcu.

Viki Pust in Nataša Klofutar sta bila ponovno v Maltatalu. Zlezla sta Aluhol ( WI 4, 180 m ) in Dreifaltigkeitsfall ( WI 3, 80m ).  Martin Belhar in Borut Kozlevčar ( Ao Matica ) sta opravila prvo prosto ponovitev Direktne smeri v Kladivu.

Boštjan Vizjak je pristopil na Viševnik. Vreme…mrzlo, vetrovno in megleno.

30.1. sta Boštjan Nemec in Uroš Ahačič izkoristila in se s turnimi smučmi podala na Kamnitega lovca.

31.1. sva Miha Zupan in Maja Duh plezala v dolini Možnice.  Preplezala sva smer Bele sanje ( IV+/4, 750 m ) v Vrhu polic. Lepa smer!

Še čisto sveža novica – Domen Bole in Sašo Rožič pa sta ravnokar ( 1.2. ) preplezala grapo med Travnikom in Šitam. Super. Podrobnosti pričakujemo v reportaži.

 

Lep pozdrav do prihodnjič.

Maja

Previous Post

Slap Aluhol in slap Dreifaltigkeitsfall

Next Post

Tamar, Grapa med Travnikom in Šitami

Dodaj odgovor