Tržišk’ ferajn 15

31.1. sta Aljaž Anderle in Klemen Premrl pod Prisojnikom splezala še eni prvenstveno smer oziroma slap – Sladka Mrščavca. Njuna ocena WI 6/40-70°, 300m. Čestitke.

2.2.2011 sta Boštjan Vizjak in Tona Mali v Begunjščici splezala Rožičevo.

Isti dan je Samo Opalk skupaj z Domnom Kastelicem ( AAO ) opravil odličen vzpon v Dolgem hrbtu. Začela sta s Teranovo smerjo, nato pa nadaljevala po Spominski smeri Saše Kamenjeve ( IV/5+, M6 ). Bravo!

3.2. sta Domen Bole in Sašo Rožič splezala letos zelo popularno smer Kaminsko v Mali Mojstrovki. Njuna ocena III/ 50-70°, M5, 300m ).

5.2. je bil zelo aktiven dan. Maja Duh, Nejc Klemenčič in Iztok Pungaršek smo v Begunjšlici plezali Ostržkovo. Tona Mali, Urška Žust, Boštjan Nemec in Miha Lovrenčak pa Lenuhovo.

Sašo Rožič, Klemen Premrl, Slavc Rožič in Nejc Klemenčič so skupno vajo AO in GRS Tržič zaključili z vzponom po Rožičevi smeri na vrh Begunjščice. Plezali so nenavezani.

Isti dan sta Martin Belhar in Borut Kozlevčar ( AO Matica ) v Dolgem hrbtu opravila prvenstveni vzpon. Smer sta poimenovala BiK z oceno  IV/4+, 90/70°, 900m ). Čestitke!

Viki Pust in Nataša Klofutar sta bila ponovno v Maltatalu. Zlezla sta slap Mitlerer Maralmfall ( WI5/3-4, 240m ).

6.2. sva Miha Zupan in Maja Duh izkoristila za lepo skalno plezarijo v Beli peči. Splezala sva Šipo, Avrikeljev steber, Marabelo in Smodlaka. Primož Štamcar, Domen Bole in Sašo Rožič pa Šleparsko.

Iztok Pungaršek je pristopil na vrh Velike babe nad Jezerskim.

Tona Mali, Tomaž Hribar, Uroš Ahačič in Boštjan Nemec so se odpravili na turni smuk v Visoke Ture. Povzpeli so se a 2784m visok Polinik.

8.2. sva šla Miha Zupan in Maja Duh v Bodental, kjer sva se po markirani poti povzpela do Celovške koče ( 1664m )  pod Ovčjim vrhom.

Viki in Nataša sta isti dan plezala Desni slap v kombinaciji z Aperitivom pod Prisankom.

9.2. je imel Boštjan Vizjak svoj dan v Begunjščici. Začel je z Lenuhovo in sestopil po Zahodni. Končal pa s Praznično do vrha Begunjščice, ter se po Šentanskem plazu vrnil v dolino.

11.2. je Bojan Stanek skupaj s prijatelji plezal Desni slap pod Prisankom.

12.2. sta Iztok Pungaršek in Žiga Blatnik plezala v Begunjščici Desno in Zeleniško smer. Robi Vidic in Urša Žust pa v Beli peči Katastrofulo.

Lp,

Maja

Previous Post

ZBIRANJE GRADIVA ZA ZBORNIK

Next Post

Smeri na S strani Košute

Dodaj odgovor