Vikend v hribih

Prav zagotovo sem bila le ena izmed številnih navdušencev plezanja po hribih, ki sem zares težko čakala končno en lep sončen in predvsem ne deževen konec tedna….in sem ga dočakala.

Da cel vikend le nebi bil preveč kičast, so bile za sobotno popoldne še napovedane posamezne nevihte. Zato sem se s soplezalcem Miho Hauptmanom ( PK Škofja Loka ) odpravila na Vršič. V stenah NŠG sva za uverturo v letošnjo hribovsko sezono preplezala Steber ob Kamenkovem kaminu (V, IV, 150m) in Pokljuško smer (V+/IV,III, 120m). Stene so kopne, prav tako dostop in sestop. Vreme pa je tudi zdržalo.

Danes pa sem se odpravila v drugo smer – na Jezersko kjer sem z Borutom Gogalo (AO Bohinj) preplezala Novo centralno smer v Veliki babi ( IV+, 700 m). Na dostopu je še kar nekaj snega, a sva se mu uspešno izognila po lovski stezici. V prvem kaminu, takoj nad spodnjimi platami je zima odnesla en svedrovec (obvisel mi je na kompletu), naslednji cca 1m naprej pa je v slabem stanju. Enako je tudi malo višje, zato previdno.

Uvertura je več kot uspela. Zdj pa počivat do naslednjega vikenda 🙂

Lp, Maja

(slike pa drugič oziroma na novi strani )

Previous Post

“Future wall” nekje nad Tržičem

Next Post

Lokalna scena

Dodaj odgovor