Odprava S Amerika

From: matej smerkolj
Sent: Saturday,8.4.2009
Sas!
evo naja po enem tednu spet v civilizaciji!
sva malo zgonena zaradi pretiravanja s plezanjem (tri dni lezeva en dan pocivava) u dzihad.sva ze skoraj prava mojstra poci, tko da sedaj splezava skoraj vsako 5.10+ na pogled. splezala sva okoli 35 smeri, od tega eno vecraztezajno na stolp v fisher towersih z oceno 5.11a. plezanje tukaj je popolnoma drugacno kot pri nas, v 30 metrski smeri pustis duso, tok da na dan splezava okoli 5 smeri. gre nama bolje kot sva pricakovala tako da se morava prav prisiliti da kaksen dan pocivava. v bistvu sva v to prisiljena ko nama v puscavi zmanka hrane in ko dlani, gleznji in vsa koza prevec boli da bi naslednji dan lahko plezal.
plan je da se kaksen teden plezava v indian creeku, od tega je v planu nekaj smeri na stolpe, potem pa se bomo odpravili v red rockse pri las vegasu kjer nameravava plezati le smeri na vec cugov.
Se se kaj oglasiva!

P.S.: nesreca v storzicu nas je vse stiri pretresla. Filip pocivaj v miru.

Smrko in Štular

From: matej smerkolj
Sent: Saturday, April 11, 2009 10:40 PM
tkole nam ga vcasih malo vreme zagode pa moramo v mesto po nove zaloge hrane, pa da slucajno ne bi pozabili kako izgleda civilizacija (se posebno tus:))
vceraj sva s stularjem splezala eno 4zuge dolgo smer na enega od stolpov s konstantno oceno 5.10 in 5.10+ (prevedeno v tam okol6b) p0ol pa se eno na tri cuge 5.10. zej ko se nam pocasi ze izteka mava namen se kaksne dva dni bit v indian creeku pol morva pa najdt okol nas kksne smeri k so mal dalse al pa bova sla v red rockse (7ur voznje) al pa zion, kjer je pa vse kr resno.
skala v indian creeku je nora in kompaktna z moznostjo plezanja samo poci (zato sva tudi kle), vecina smeri pa je enoraztezajnih, kar se pa stolpov tice je pa spodaj dobro, visje pa ko gres je pa manj moznosti varovanja, ker je skala mega krusljiva (praviva da je isto kot da bi plezal po sprijetem blatu al pa po mivki).
poskodb ni nobenih (razen stularjeve zatecene dlani in mojih odrzanih kolen, gleznjev in komolcev).
lepo se mejte!
smrko

 

Previous Post

Nesreča v Storžiču

Next Post

Še nekaj zimskih

Dodaj odgovor