KATHEDRALE 1.1.2011

Tokrat sva jo ubrala k naši sosedi v Avstrijo, natančneje v Maltatal. Po dokaj neprespani silvestrski noči sva si že zjutraj ogledovala teren in tako odprla sezono plezanja v Maltatalu, zapodila sva se pa v slap Kathedrale WI 5-6.

Pa se je začelo. Že dostop me ( Nataša ) je utrujal zaradi bolečin v križu, ker sem se že cel teden bojevala z išiasom in tudi tokrat je bilo tako. Plezanje začetnega bolj položnega raztežaja je bilo mučno zame, naslednji raztežaji pa so se končno postavili pokonci, kar pa mi je zelo ustrezalo. Led je bil zelo trd in nekje je tudi curljalo. Po 200- ih metrih pa so bolečine postale tako neznosne, da nisem mogla več pokonci stati. Žal se je tu vse končalo, zato je Viki le pošlatal naslednji ratežaj, ki pa je bil svečkast.

Najin namen je bil ostati tu in plezati dva dni, a je vse skup padlo v vodo. Spust in sestop do avta sta bila zame dolga in sploh predolga. Ostalo nama je  še nekaj malega do vrha in te neporavnane račune bova poravnala v bližnji prihodnosti, takoj, ko ozdravim.

Aja, da ne pozabiva, pa enga srečnga pa zdravga vam želiva.

Nataša in Viktor

Previous Post

Tržišk’ ferajn 11

Next Post

na silvestrovo vrh Špika

Dodaj odgovor