Košir-Brelih in Pstuh

V soboto, 2.7.2016, sva s Tomijem plezala nad Vršičem.

Usmerila sva se pod steno Nad Šitom glave v smer Košir Brelih IV/III 200 m. Pod steno je več snega, kot ga je bilo lani sredi junija, ko sem to smer plezal s Klančarjem, vendar ne predstavlja nobenega problema glede vstopa v smer. K opremljenosti sva dodala en klin.

Zaradi napovedanih popoldanskih neviht sva bila dokaj zgodnja, ker pa na vrhu nič ni kazalo na poslabšanje sva pri sestopu zavila še pod Grebenc proti Pocarski smeri. Pod smerjo sva ugotovila, da sta v njej že dve navezi, še tri pa čakajo na vstop.

Po krajšem razmisleku sva odločila za sosednjo smer Pstuh, IV+/III 200m, ki je samevala. Skico z opisom sva, zahvaljujoč pametnim telefonom, našla na spletu. Pogled na skico in opis je bil dovolj le na začetku, kasneje v smeri pa je potrebno le slediti rdeče obarvanim svedrovcem, pa še kakšen klin se najde vmes. Jeseničani so jo dobro opremili. Skala sploh ni tako slaba kot izgleda, seveda pa je utopija pričakovati, da ne bi z nogo ali vrvjo sprožil nekaj projektilov, zato previdnost ni odveč.

Previous Post

Prečenje Široke peči

Next Post

Kratka Nemška s Zimmer Jahn

Dodaj odgovor