Nova centralna v V. Babi

Vojc in Robi sva v soboto 18.10.2014 plezala Novo centralno smer v Veliki Babi. Jutro v Ravenski Kočni sicer ni obetalo, pa vendarle so se megle kmalu razkadile.

Družbo so nama delale še tri naveze, dve spredaj in ena zadaj. Če je bilo v spodnjih platah še nekoliko hladno, sploh pri čakanju na štantu, je v vršnih platah že peklensko pripekalo.

Ker je bila ob 10h v Ravenski Kočni otvoritev nove ferate Češka koča, smo po platah in kaminu iskali oprimke in stope v ritmu Moje rožice in ostalih narodno zabavnih pesmi, kot se za tak praznik v občini Jezersko spodobi.

Sama smer je lepa in dovolj opremljena, tako da nama ni delala težav. Detajli na platah, ko moraš le zaupati plezalkam, ki ti občasno malenkost zdrsnejo, so zelo zanimivi. Smeri je bilo morda kar prehitro konec, še kakšen raztežaj bi bil dobrodošel. Sestop se je nekoliko vlekel, kljub temu da sva se spustila po »ferati«.

Pri sestopu mi je na pesku nerodno spodrsnilo in sem si olupil dlan. Vojc me je skladno z zdravniško in alpinistično literaturo tako lepo povil, da se tega ne bi sramoval niti Brusov Janez. Predlagam da Vojca na skupnih turah imenujemo za pomožnega bolničarja.

Previous Post

Ombigaichen

Next Post

Južni raz Škrlatice

Dodaj odgovor