Okrešelj

Zopet lepo vreme in zopet želja po plezanju…kakopak :). Dolgo časa sem imela željo plezati v stenah nad Okrešljem, a so me govorice o zeloo dolgem dostopu vedno prepričale, da sem izbirala drug cilj. Tokrat sem se le opogumila in izbrala Vzhodno smer v Mali Rinki. Tudi Slavc ( Rožič ) se je strinjal in sva bila kar zmenjena. Pa je predlagal, da bi povabila s sabo še dva tečajnika. Od vseh tečajnikov se nama je pridružil le Vojko Golmajer, kar nama je dalo misliti…

Z Vojcem sva tako v enakovredni navezi preplezala Vzhodno smer ( IV/III, 350 m) v dobrih 2,5h. Skala je fantastična, oprimkov kar jih želiš in tudi klinov je kar precej. Sicer je dobrodošel kakšen dodaten klin na štantih in kakšen ”frend” za vmes…Bi pa rada pohvalila Vojca, ki se je zares zelo izkazal kot tečajnik. Plezal je namreč zelo suvereno, dobro delal štante in super varoval!

Slavcu sva sledila dobre tri raztežaje, nakar je pohitel in smer preplezal solo v 1h.

Na koncu lahko potegnem črto in zapišem, da me je sama smer zares fascinirala, precvsem njena skala. Dostopa je nič več kot 1,5h, kar je ravno prav za jutranje ogrevanje. Na pivu v koči na Okrešlju smo bili vsi trije soglasni, da se v te konce še vrnemo!

Lp,
Maja

Na dostopu v jutranjem soncu.

Vojko pred luknjo in prvo štirico.

Super platke!

Previous Post

Lokalna scena

Next Post

Vzhodni greben Tolste Košute

Dodaj odgovor