Plezalni tabor Chamonix 2011

11. marca se z gasilskim kombijem odpravimo v Chamonix. Med vožnjo nam ni bilo prav nič dolgčas. Po nastanitvi v hostlu smo se dobili z vodjima tabor ( Tomaž Jakofčič in Tina Di Batista), se malo spoznali in se pogovorili o razmerah in naredili načrt. Zaradi slabe vremenske napovedi izkoristimo naslednji dan, ki je imel napovedano dobro vreme. Z Matjažem Dušičem se s prvo gondolo odpraviva na Plan des Aiguilles, nato pa se odpraviva splezat smer Rebuffat – Terray (V, 5, M6, 550 m) . Po splezani smeri se spustiva po smeri do njenega vstopa, od koder odsmučava do bivaka Plan des Aiguilles kjer prespiva. Naslednji dan se odsmučava v dolino, ker gondola zaradi vetra ni vozila.
14.3. se z gondola zopet odpravimo na Plan des Aiguilles kjer prespimo. Naslednji dan se zgodaj zjutraj odpravimo jaz, Igor Kremser in Tomaž Jakofčič plezat smer  Fil a plomb (III, 4+, 700 m) v severni steni Rognon du Plan. Do smeri smo gazili, splezali lepo smer, nato pa smo se zaradi premočnega vetra na grebenu na vrhu smeri obrnili in abzajlali po smeri in sestopili v dolino.
Ostale dni kar nismo plezali v hribih pa smo počivali, frikali, drajtulali, ob večerih pa smo se zabavali v skupni sobi in odšli v mesto.
19.3. pa se odpravimo proti domu.

Objava o poteku tabora tudi na http://www.gore-ljudje.net/novosti/64576/

Nejc Klemenčič

Previous Post

Zime ni, razmere pa so!

Next Post

Ostržkova smer v Begunjščici

Dodaj odgovor