Pocarska smer v Mojstrovki ( Grebenec ) – 12.9.2010

Po dveh vikendih plezanja v Dovžanovi soteski se je spet prilegla ena luštna plezarija v gorah. Sončnega vikenda pa čeprav vetrovnega in mrzlega ni bilo pametno zamuditi.

Tokrat sva se oprijemala skal  v  Pocarski smeri v Mojstrovki ( Grebenec ). Smer je lahka, 200 m, ocenjena  z  IV / III – IV. Polovico smeri sva plezala na toplem soncu, preostali del smeri pa v hladni senčni strani. Najlepše plezanje pa smer postreže z odlično skalo v tretjem raztežaju. Tam naju je kar zelo zeblo, a za hip sva od navdušenja pozabila na mraz, ko sta 10 m pod nama mimo pridrvela dva gamsa.

Ves čas je bilo slišati odmev ovac, ki so se pridno pasle po vrhovih, pa še Viki je vmes kakšno veselo zapel, pa je bil dan poln smeha.

Nataša  in  Viktor

No, pa nama je končno uspelo spraviti slikce v red…, tole je že tretji raztežaj, kjer se je že začela bitka z mrazom, Viki se že kremži

Dobra skala nama je dala še večji užitek pri plezanju

Preplezan najlepši del smeri, nato čez pokončne mrzle platke do sidrišča

Na vrhu platk, kjer se prstki skoraj niso več čutili od mraza potem nadaljujemo v desno, prečimo in izstopimo po še enem raztežaju…,končno na sonček in pa čajček z rumom!

Previous Post

NŠG – Kranjska poč

Next Post

Velika Mojstrovka, Kovinarska smer

Dodaj odgovor