Rozmanov memorial

Jutri, 15.05.2011 ste ob 18h vsi lepo povabljeni v Dom krajanov Lom ( Gasilni dom ), kjer bomo imeli krajše srečanje ob 20-letnici smrti Jožeta Rozmana.
Letos žal zaradi slabe vremenske napovedi odpade plezanje v Beli peči. Lahko pa se vseeno odpravite pod steno in v njegov spomin prižgete svečo.
Večerni program bosta popestrila Iztok Tomazin in Milan Meglič.

Vabljeni v čim večjem številu!

 

O nesreči Jožeta Rozmana pa s spletne strani GRS Tržič:
3.5.1991 sta Marija Frantar (AO Rašica) in Jože Rozman (alpinist AO Tržič in gorski reševalec postaje GRS Tržič), po domače Žitnikov, iz Loma pod Storžičem, člana slovenske alpinistične himalajske odprave Kanč “91, začela z zadnjim delom vzpona proti vrhu Kangčendzenge (8586 m). S seboj sta vzela le eno kisikovo bombo. Pihal je močan veter, vrh je bil zavit v oblake. Sto petdeset metrov pod vrhom sta se javila po radijski zvezi. Bila sta zelo izčrpana, zmanjkalo jima je kisika. Frantarjevo je prizadela snežna slepota. Odločila sta se vrniti. Ob 19. uri se je Rozman zadnjič oglasil; iz nepovezanih besed je bilo mogoče razbrati, da ne vesta, kje sta in kam gresta. Zdrsnila sta na snežni plato 1000 metrov nižje. (Vir: Zbornik 60 let GRS v Tržiču, Tržič, 29 marec 1997)

Previous Post

Steber zahajajočega sonca

Next Post

smučanje z Ararata

Dodaj odgovor