skupna tura – Kofce gora, Veliki vrh, 13.12.2009

 

Na četrtkovem sestanku nam je bila obljubljena kondicijska tura za prihajajoči vikend. In obljuba je bila izpolnjena.
Zbor je bil ob 7:30 pred Mercatorjem v Tržiču. Sledila je vožnja do Matizovca. Tam je bilo že kar nekaj snega tako, da vsem ni uspelo priti do konca poti :). Skupaj nas je bilo 10 tečajnikov in 6 alpinistov oziroma pripravnikov.
Sledila je pot do koče na Kofcah. Tam smo se malo okrepčali in nadaljevali pot po grebenu na Kofce goro. Malo nad kočo smo si nadeli dereze in v roke vzeli cepine. Aljaž je naredil osnovno predavanje o uporabi derez in cepina, tehniki hoje z derezami itd. Žal ni bilo pogojev za treniranje zaustavljanja s cepinom, ker je bilo snega premalo in še ta, ki je že bil, je bil čisto suh pršič. Ko smo se dodobra ohladili, smo nadaljevali pot proti vrhu, ki smo ga tudi kar hitro osvojili. Ker je bilo vreme bolj kilavo, z vrha ni bilo mogoče opazovati okoliških vrhov. Popili smo malo čaja in se po grebenu odpravili v smeri Velikega vrha. Ko smo prispeli do poti, ki pelje do Vrha smo se obrnili in se vrnili v kočo na Kofcah. Tam je sledilo kratko družabno srečanje in povratek domov.
To je bilo pa tudi vse. Bolj kondicijska, kot učna tura, čeprav so bili med nami tudi tečajniki, ki so dereze nadeli prvič. In tudi to šteje,ane.

Lep pozdrav!

Maja ( v imenu Tomaža H. )


Krajši počitek na Kofcah.


Proti vrhu Kofce gore.


Opremili smo se z zimsko opremo – z derezami in cepini.


Na vrhu Kofce gore.


Po uspešnem vzponu smo si oddahnili v koči na Kofcah.


Povratek v dolino.

Previous Post

Habečki brezen

Next Post

ZVITOREPKA, M4, 70°/ 45°

Dodaj odgovor