Slovenska smer v Triglavu

Pogled s Triglava na Cmir in Rjavino


Triglav je za marsikoga še vedno največji simbol slovenstva. Če komu Slovenija, slovenstvo in partizani  kaj  pomeni so to Primorci.

Z dvema kolegoma iz Kopra smo se že nekaj časa menili, da se odpravimo na Triglav in da  s tem tudi onadva opravita domovinsko dolžnost in postaneta prava Slovenca. Da jima bo pot ostala v spominu še dolgo časa, smo se odločili za vzpon prek severne stene  po Slovenski smeri. Sam vzpon je v alpinističnem merilu nezahteven , za “zelence” pa predstavlja seveda občutno zahtevnejši vzpon kot hoja po planinskih poteh. Izbrali smo varianto mimo treh macesnov , izstopili pa smo po Prevcu.

V kombinaciji z vzponom na vrh in sestopom v dolino pa tura postane kompleksna, celodnevna avantura. Od teme do teme….

V gorah je že jesen, na Kredarici se temperature že spustijo pod ledišče. V kombinaciji s hladnim SZ vetrom pa mraz že kar pošteno grize v roke. Za Primorce vajene drugačnih temperatur je bil to pravi šok. Ampak sreča in zadovoljstvo na vrhu sta vse skupaj odtehtala.

 

php?aid=35505&id=1462761147&ref=mf FB story 
Več o tej sicer ne povsem alpinistični zgodbi pa si lahko preberete na FB-ju . Fanta sta v Kopru skoraj narodna junaka !

Previous Post

Riko Salberger – Helba

Next Post

Veliki Oltar – skupna tura

Dodaj odgovor