Srednji z Levim

Vršič nama je to mrzlo zimo postregel z ogromno preplezanimi lednimi slapovi, zato sva v nedeljo 21.3.2010  šla še enkrat pokukat v prelepi ambient pod Prisojnikom. Razlika vseh slapov, ki sva jih v mrzlem januarju in februarju splezala je bila več kot očitna – led takrat je bil trši kot sedaj.

Nevarno je bilo povsod, veter je oddajal svoje glasove, manjši plazovi so se spuščali čez slapove, pokalo in bobnelo je kot na fronti, nama pa je srce divje razbijalo od adrenalina in strahu.

No, pa dajva hitro!
Že drugič sva preplezala Srednji slap in ga združila z Levim slapom, ki je bil na vrhu bolj narejen kot v februarju, ko sva ga plezala.Pravtako spodaj ni bilo vstopne 10 metrske navpične sveče, ker je bilo vse prekrito s snegom, voda pa je tekla vsepovsod.

Nekje na sredini Srednjega slapu sva še pravi čas krenila v Levi slap vse do vrha, saj se je čezenj vsul manjši plaz. Uuh, kako nama je odleglo. Edina misel na vrhu je bila ta, da se čimhitreje varno spustiva na tla.

Od daleč sva kar še nemo strmela v lepote stene in nisva hotela oditi. Plazovi pa so se kar prožali in prožali čez stene…

Nataša in Viktor

Srednji in Levi slap

zaključek v Levem slapu

poslednji zamahi

hitr dolvn

ta dan najini edini spremljevalci

Previous Post

Karamela na Primorskem

Next Post

Kratka nemška…

Dodaj odgovor