Skupni tabor GRS in AO Tržič

Med 15. in 19.8. je potekal skupni tabor, ki ga je drugo leto zapored organiziralo društvo GRS Tržič. Letošnje izhodišče je bilo gorovje Wilder Kaiser.

Ob prihodu na naš cilj v kampu in ob postavitvi našega base campa so že padale ideja kam, kje in katera smer naj bo uvod v spoznavanje hribovja v Wilderkaiser-ju in pa seveda samih sten.

Drugi dan sva se z Brkotam odpravila plezat v stene oz. terase pod vrh Totenkirchl. Sam dostop do koče Stripsenjoch nama mine hitro, saj sva se morala za sekundo ustaviti ob pogledu na Steinere Rinne, ki je kot nekakšen prehod med Fleischbankom in Predigtsthulom. Kakšne nore stene! Po uri in pol prispeva pod steno do vstopa v smer Christ-Fick-Kamin. Smer je sicer kratka, a vsebuje mesto kjer brez off-width tehnike enostavno ne gre. Iz lepe oporne plezarije v kaminu se kar naenkrat znajdeš ves zagozden v njem, z največjim veseljem vpneš v pozabljen komplet, na štantu pa noro dobri občutki po preplezanem. Potem naju je čakal le še sončen izstopni raztežaj, ki naju je vsaj malo ogrel, saj je bilo od vstopa v smer kar vetrovno. Sestopiva z abzajli, sledi analiza v base campu.

Tretji dan nama je dišalo po daljši smeri. Kljub manjši negotovosti predvsem glede ocene smeri, sva se odločila za stopnjo težje in se ponovno znajdeva pod Fleischbankom in Predigtsthulom pod smerjo Via Classica. Vstop v smer je pod hribom Fleischbank. Na najini desni naju je vseskozi spremljal Totenkirchl z njegovimi mogočnimi terasami. Kmalu pred vstopom v smer opaziva še dve navezi in že je rajalo po glavi, gužva bo, a po prvem raztežaju je ena naveza že obračala, drugi pa sva ob krajših srečanjih na štantih sledila do vrha. Prvi težji raztežaj postreže z zelo dobro skalo in top plezarijo, kaj kmalu prideva do zelene grede, kjer je možen izstop, vendar nadaljujeva navzgor še tri napete raztežaje. Zadnji postreže z lepo oporno plezarijo, kot bi plezal po stebrih, ki so naloženi en ob drugem, z ogromno “strancev”, ponekod pa tudi nekaj “tramvajcev” se je našlo:). Najin zadnji raztežaj naju je pripeljal na novo zeleno gredino, od tam pa sva se odločila da sestopiva nazaj v dolino ter naprej do base campa.

V smereh Christ-Fick-Kamin (4+, 150m) in Via Classica (5, 600m) sva v dobri skali uživala Benjamin Vidmar in Matic Mohorč – Brko.

Previous Post

Belač – Zupan

Next Post

Karakorum, Pakistan 2018

Dodaj odgovor