Tazadne razmere in rep od zime…

…sem lovil prejšni teden v Velikem vrhu. Vse skupaj je bilo precej maratonsko natempirano: 5.00 “auf”, do 7.00 na Hajnževem sedlu, 1.30 za smer, 40 minut za sestop, ostalo pa malo rezerve, ob 11.00 sem moral biti na šihtu. Pa se je izkazalo da je možno…

Prejšni torek sem tako opravil 1.  “zimsko ponovitev” (konec koncev je bila res čisto zimska, manjkala je le koledarska zima) smeri Gamsova solza. Razmere primerne ledene in kičaste, tako da sem smeri privoščil oceno III, 3, 80°/ 50°-60°. Glede na dobre razmere sem dobil idejo da bi lahko še kaj na dol preplezal, tako sem sestopil po Skriti grapi- fajn!

V četrtek pa podoben maraton do Hajnževega sedla. Ideja en 120 m žleb desno od zavarovane poti. Smer je postregla z dobrimi razmerami, 85°skokom za psiho trenirat, ostalo pa kičasta klasika do stika z zavarovano potko pri stolpu- zobu. Nastala je ena prvenstvena varianta imenovana Zob, III, 3, 85°/ 50°- 70°, 120m. Sestopil sem po Levem krakuu Ipsilona in naprej po Mošenikovem žlebu- kičasto in ledeno!

Previous Post

Prvenstveni vzpon v Kanceljnih, smer Šalce

Next Post

Košuta, Orlovo jutro

Dodaj odgovor