Tja, kjer smo domači. Spominska smer Dr. Tomaža Ažmana

Glede na lepo vremensko napoved za vikend, je začela proti koncu tedna potekati intezivna debata kam iti in kaj zlesti. In dvom je bil kaj kmalu razblinjen.

Odločitev je padla in sicer je bila na repertoarju Spominska smer Dr.Tomaža Ažmana v Trapezu-Veliki Draški Vrh 2243m, v Julijskih alpah z oceno VI+/V-VI, 400m. Smer je nekako “naša” saj sta jo prva preplezala Filip Bence in Janez Primožič in kot taka še toliko bolj vabljiva, vsaj za nas. Zato sva glede na napoved štartala že pred 6h zjutraj iz Krne. Za sam dostop do smeri sva potrebovala okoli 2h v hitrejšem tempu. In, nato tako pričakovana plezarija.

Sama smer je zadovoljivo opremljena zato sva v znak pozornosti ali morda pozabljivosti pustila en klin v smeri za zanamce. Vsekakor pa so dobrodošla premična varovala-frendi. V smeri je par detajlov kjer je potrebno malo predhodnega razmisleka kako naprej. V zadnjem raztežaju pa je skala bolj krušljiva, zato je potrebna povečana  previdnost. Za samo smer sva potrebovala 5h. Pristopila na Veliki Draški Vrh  ter po brezpotju sestopila skozi Bohinjska Vratca nazaj v Krmo. Po 3h hoje pa analiza in nekaj hladnega-zasluženo.

Plezala sva dne 26.8.2017

Janez Ambrož in David Rogelj

 

 

Previous Post

V Lienških Dolomitih

Next Post

Prava jesenska pravljica

Dodaj odgovor