Tržišk’ ferajn 16

11.2. je Boštjan Vizjak plezal Ostržkovo smer v Begunjščici.

12.2. sta bila Nejc Klemenčič in Miha Lovrenčak na Vršiču. V Mali Mojstrovki sta splezala letos zelo popularno Kaminsko smer.

19.2. sta se Viki Pust in Nataša Klofutar ponovno podala v Maltatal. Splezala sta slap Strannerbach ( WI 2-3, 500 m ).

20.2.sta Uroš Ahačič in Boštjan Nemec plezala Rastlinco v Tamarju. Miha Lovrenčak in Boštjan Vizjak pa Centralni in Desni slap.

26.2. je bila zopet aktualna Begunjščica. Žiga Blatnik in Iztok Pungaršek sta namreč splezala Direktno in sestopila po Šantanskem plazu.

Isti dan pa so bili Boštjan Vizjak, Uroš Ribič, Uroš Ahačič, Boštjan Nemec, Miha Lovrenčak in Aljaž Anderle pod Prisojnikom. Pod budnim očesom Aljaža so vsi po vrsti splezali slap Lambada.

5.3. so se Uroš Ahačič, Boštjan Vizjak, Uroš Ribič in Iztok Pungaršek odpravili pod Prisojnik. Splezali so Desni slap. Viki Pust in Nataša Klofutar pa sta v Prednji glavi splezala spodnji del Zimske smeri ( 4+, 250 m ).

Zelo aktivna pa je tudi naša tečajnica Urša Žust, ki je v preteklem tednu splezala naslednje smeri:

–       7.3. Begunjščica, Y

–       9.3. Urša, Tona Mali in Iztok Pungaršek, Begunjščica, Ostržkova smer

–       10.3. Urša, Robi Vidic, Tona Mali in Iztok Pungaršek, Jezersko, Teranova.

V preteklem tednu sta bila že skoraj tradicionalno na Norveškem Klemen Premrl in Aljaž Anderle. Njun prispevek še pričakujemo.

Prejšnji petek pa je odšel na Tabor za alpiniste v Chamonix tudi  Nejc Klemenčič. Držimo pesti za lepo vreme in še lepše vzpone.

Nikakor pa ne moremo mimo odličnega vzpona v severni steni Eigerja, ki sta ga opravila Miha Zupan in Domen Kastelic ( AAO ). 1800 m dolgo Heckmaierjevo smer sta zmogla z dvema bivakoma ( Bivak smrti in Corti bivak ). Ocena:  IV+, M5, WI 4, 85°/55-70°. BRAVO fanta!

Potek smeri v Eigerju. ( Foto:MD )

Hvala vsem za sodelovanje in pošiljanje vzponov.

Maja

Previous Post

Eiger, Heckmairjeva smer

Next Post

Poročilo s tekmovanja – Ljubelj 2011

Dodaj odgovor