Turni smuk v Stubaiskih alpah

          Damjan in Tomaž iz našega odseka sta z družbo preživela velikonočne praznike  Stubaiskih Alpah.

1.                    1. dan– petek 2.4.2010

Ob tretji uri zjutraj so naju zDamjanom pobrali v Bistrici in po približno petih urah smo prispeli v vasicoNeustift, kjer smo parkirali kombi in se s ski-busom odpravili do spodnjepostaje gondole, ki nas je potegnila na ledenik na višino 2600m. Od tu jesledila tura na vrh Hinterer Daunkof (3225m) in potem uživaška smuka poneokrnjenem pršiču do koče Amberger (2100m).

Tomaž H.

2.                  2. dan– sobota 3.4. 2010

Prebudili smo se v lepo sončnojutro in po obilnem zajtrku smo se kar hitro odpravili na pot proti našemnaslednjem cilju, ki nas je vodila preko prelaza Wildgratscharte (3168m) do koče Franz Senn (2145m).  Seveda je bil spust zopet fantastičen, saj sobile razmere za smučarijo več kot idealne in prijeto utrujeni smo prišli dokoče, kjer smo si ob dobri hrani in pivu nabrali moči za nove podvige.

3.                   3. dan-nedelja 4.4.2010

Koča je bila zaradi praznikovčisto polna in to je pomenilo, da bo potrebno kar zgodaj vstati in se podati naturo, ker je drugače tudi na tako veliki površini ledenika kar precej ljudi nakupu in kdor prvi vstane prvi orje po pršiču. Tokrat smo v naši smeri tozagotovo bili mi in rana ura se nam je zelo obrestovala. Pot je vodila preko prelaza,ki mu žal ne vem imena na vrh Winter Hinterbergl (3286m). Po kratkem postankuin uživanciji na sončku smo pripravili smuči in se spustili po nedotaknjenempršiču nazaj do koče. Lahko si mislite, kakšne občutke je imela skupina, ki jena vrh prišla pol ure za nami, ko je gledala naše sledi po nedotaknjenempršiču.

4.               4. dan-ponedeljek5.4.2010

      Tokratnas je sreča z vremenom malo zapustila, saj smo se prebudili v lepo         sneženojutro. Okoliški vrhovi so bili v megli in kmalu po zajtrku je bila                 odločitevjasna – povratek v dolino in odhod domov. Prav nič nam ni bilo             žal, saj smopreživeli tri prečudovite dni na Stubaiskem ledeniku. 
 
Previous Post

Begunjščica, Velikonočna – 4.4.2010

Next Post

Skupna tura AŠ – Paklenica 17.4. – 18.4.2010

Dodaj odgovor