Velika Mojstrovka, Kukis

Z Juretom Mihelčičem (AO Radovljica) sva študirala kaj bi šla lahko plezat v sredo. Ideja je bila da splezava nekaj, kar že dolgo časa nihče ni in da ne bo prav daleč… V Velikii Mojstrovki sem našel dve smeri ki se prepletata Strah pred letenjem in Kukis. Pa sva šla s približnim vrisom v Strah pred letenjem in našla celo nekaj klinov, nato pa iz drugega vrisa smeri ugotovila da v resnici čisto po liniji plezava smer Kukis. Tako sva plan spremenila. Brez skice je bilo seveda težko, Jure je preplezal kakšen previs preveč, jaz pa poiskal kakšen bolj logičen prehod več, tako da sva dvakrat malo zgrešila. Skala v smeri ni bila tako slaba da se nebi dalo VI-ke zlest, za pohvalt jo pa tudi ni. V smeri sva našla 10 klinov- od ponavljalcev ali še od prvih plezalcev?

Smer Kukis sta prva plezala Janko Oprešnik in Jernej Gračner, 27. 7. 2005, ocena: VI+/VI, IV-V, 500 m.

Klin po katerem sprašuje Zumba http://www.gore-ljudje.net/novosti/4629/  pa pripada smeri Strah pred letenjem od Pavleta Kozjeka.

MihaZ

 

Ta lepši zugi.

Zgornji del smeri.

Po rdeči črti sva plazala, modra črta so pa deli originalne smeri ki sva jih nevede obvozila. Dobro skico je faj imet, sam kaj ko so gore-ljudje.com ravno v torek zatajile…

Previous Post

Obnavljalni tečaj za GV – je

Next Post

Pr’ sosed je zmerj tabolš!

Dodaj odgovor