Zimski tečaj in odlične razmere

V nedeljo 26. 1. smo za člane našega odseka organizirali tečaj zimske tehnike. Lokacija je bila izbrana z občutkom, če so kje dobre razmere so tam- plaz in stena nad kočo na Zelenici. In nismo se zmotili.

Tečaj je potekal po planu in glede na odzive prisotnih tečajnikov, prirpavnikov, alpinistov in inštruktorjev, tako kot mislim da bi tak tečaj moral izgledati; brez mukotrpnega zmrzovanja na mestu, preobširnega razlaganja in s čimvečjo aktivnostjo udeležencecv. Tečaj smo izvedli v smislu zimske ture, s pripravo na turo, preizkusom stabilnosti snega in ga kronali še s parimi vzponi po snežnih smereh v bližnji steni.

V odličnih razmerah smo tako prepelezali: Frelihov žleb (Iztok T., Slavc, Vojko, Robert T, Špela, Klemen B.), Desno smer (Iztok P., Klemen H., Iztok T., Miha Z v sestopu), Nahod (Miha Z, Iztok T. v sestopu), Škratovo smer (Miha Z), SZ raz in Centralno smer (Iztok T., Slavc, Vojko, Robert T, Špela, Klemen B.). Razmere so zares odlične, nov sneg je spihan pod steno, žlebovi so očiščeni in snežni led se vleče od dna do vrha smeri.

Udeleženci tečaja: Slavko Rožič, Iztok Tomazin, Miha Zupan, Robert Vidic, Maja Duh, Iztok Pungaršek, Špela Novak, Robert Ternik, Vojko Golmajer, Nina Srečnik, Klemen Brovč in Klemen Hladnik.

Pod budnim očesom inštruktorja.

Veselje Vojca po uspešnem spustu po vrvi na dva cepina.

V SZ grebenu Begunščice.

 

Previous Post

Ama Dablam (6856 m)

Next Post

Košuta, turni smuk

Dodaj odgovor