ZBIRANJE GRADIVA ZA ZBORNIK

Zbiranje gradiva za zbornik Slovenski alpinizem 2009 in 2010

Komisija za alpinizem ima iz preteklega leta dolg in sicer pripravo zbornika Slovenski alpinizem. Odločili smo se, da pripravimo dvojno številko – Slovenski alpinizem 2009 in 2010.

Pozivamo vse alpinistične kolektive, načelnike ter posamezne alpiniste in alpinistke, da nam posredujejo vse podatke o opravljenih vzponih v Sloveniji in v tujini, poleti in pozimi. V poštev pridejo vsi prvenstveni vzponi, pomembnejše ponovitve (npr.: 1. PP, 2. PP, 1. ZP, 1. PZP…), pomembnejši alpinistični spusti ter odprave.

Pošljite opise smeri, skice, fotografije sten z vrisanimi smermi, vse potrebne podatke in informacije, ki sodijo k opravljenim vzponom.

Cilj KA je zbrati vse zgoraj omenjene vzpone, zato pozivamo vse akterje, da nam pošljejo potrebno gradivo. V nasprotnem primeru bo izdaja okrnjena, s podatki, ki jih imamo v arhivu KA. Vsak prvenstveni vzpon je ustvarjalno dejanje in skupaj s pomembnejšimi ponovitvami sodi v zbornik Slovenski alpinizem 2009 in 2010. Z zbornikom se dobesedno piše zgodovina slovenskega alpinizma, priznanje opravljenim vzponom ter smernica za naprej.

Rok za oddajo gradiva, v kakršnikoli obliki (zaželena je elektronska v doc. oz. docx. in jpeg fotografije_vsaj 200 DPI), je petek, 4. marec 2011.

Gradivo pošljite na elektronski naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: zbornik, ali po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Komisija za alpinizem, Dvoržakova 9, SI – 1000 Ljubljana

Za morebitne nejasnosti se obrnite na matjaz.serkezi@pzs.si, tel. 041/663-446.

Hvala za sodelovanje in lep alpinistični pozdrav.

 

Miha Habjan, načelnik KA

 

 

Če kdo nima kakšnih slik od svoje prvenstvene, vrisane linije, skice, ali bilo kaj podobnega naj me kontaktira, da to uredimo!

MihaZ

Previous Post

Desni slap z Aperitivom

Next Post

Tržišk’ ferajn 15

Dodaj odgovor