Bavarska x 2

V nedeljo in ponedeljek smo se dve tržiški navezi lotili Bavarske smeri v severni Triglavski steni. V nedeljo sva zjutraj pod smer prisopihala Robi in Janez A., v ponedeljek pa Tone (ne vem v katero že letos v Steni) in Izi.

Sam vstop v smer je po Miheličevem opisu jasen, prav tako tudi nadaljevanje. Z Janezom sva se držala opisa in skice kot pijanec plota in uspešno brez prevelikih težav izplezala na zadnjo polico. Nekoliko sem le iskal kamin iz prve prečke v levo (tam kjer je v luknji star frend), pa je problem razrešil Janez.  V srednjem delu smeri je nekoliko ponagajal veter, ki pa ni pokvaril dobrega vtisa o smeri.

Tone je poročal o plezanju v gladki plošči, v kateri je bil le en klin. Te plošče z Janezom nisva plezala. Po debati in ogledu skice sva ugotovila, da sta v zgornjem delu s »terase« vstopila v desno zajedo in se zaradi tega usmerila čez plate, namesto v levi sistem zajed, kjer je zagozden balvan. Tako sta si z Izijem malo popestrila zgornji del smeri. Razlog več, da bo Tone, ki je letos aboniran v Steni, smer ponovil in zadel pravo zajedo.

Vsi smo izstopili v Zimmer-Jahn, snega pa je že bistveno manj kot pred tednom dni.

Foto: Robi in Tone

Previous Post

2. tržiška odprava v Črno goro

Next Post

Kdor išče, ta najde !

Dodaj odgovor