Dan D

…bi rekla Anja, a o tem malček kasneje. Najin plan je bil splezati Igličevo smer v Mali Rinki. Glede na sama dobra mnenja in pohvale, sem se vprašal, je res temu tako?

Iz izhodišča na koncu ceste v Logarski Dolini, sva preko Okrešelja do samega vstopa v smer rabila dobro uro in pol. Že od daleč se je videla smer s soncem obsijana, kar je dalo slutiti o lepih plezalnih užitkih. Ob vstopu v smer se naveževa, pripravila vso opremo, ter urediva primerno sidrišče v varnem zavetju, saj je edina slaba lastnost v tej smeri, precej naloženega kamenja v prvih dveh raztežajih. Še posebno se to občuti če je kdo že v smeri.

Nato začneva plezati, smer poteka orientacijsko logično, ter postreže z res dobro skalo, tudi sidrišča so urejena, klinov je na pretek. Kljub temu sva uporabila kladivo, predvsem zaradi šolskega primera.

Za samo smer sva porabila 4ure, sestopila preko Turskega Žleba, do Okrešelja, in nato do izhodišča, za kar sva potrebovala 2uri.

Seveda kanček mokra,malo iz navdušenja, precej pa zaradi nenadne plohe.

Lepa plezalna klasika,vredna obiska, in ja, res je temu tako, morda lep spomin tudi zato, ker je bila to Anjina izpitna tura za mlajšo alpinisticno pripravnico.

Igličeva smer v Mali Rinki
V(V-, A0) IV+, 350m
Plezala: Anja Jerman, David Rogelj
Previous Post

Madona

Next Post

ALPINISTIČNA IN GORNIŠKA ŠOLA 2019/20

Dodaj odgovor