Jesenska Paklenica

Kljub muhastemu vremenu smo se v Pakli kar dobro naplezali.

Na koncu se nas je nabralo osem ferajnovcev , ki smo kljub malo slabši napovedi odšli do Paklenice in splezali kar nekaj lepih smeri.  Matija Perko in Elemir Zrim , povratnika v AO-ju , sta v četrtek 1.10.2015 splezala dve smeri v Velikem Vitreniku (Smer Oliverja Dragojeviča  (3, 150m) in Oprosti mi pape (4a, 110m) ) . Ostali smo prišli v Stari grad zvečer , Matija in Elemir pa sta imela še zadosti moči , da sta nam pripravila izvrstno večerjo.

V petek smo se zapodili v Aniča kuk in preplezali smo Bračno smer (5c, 200m;  Uroš Ribič in Uroš Ahačič ) , Mosoraško smer (5c,350m;  Janez Štefe in Tomaž Rozman ) in Nostalgijo (6b, 350m;  Klemen Eržen in Slavc Rožič). Smer je bila resnično nostalgična, saj sem jo zadnjič plezal l. 1999 z Jankom Megličem. Težka pa je še vedno enako. Matija in Elemir sta plezala v Kuk Tisa ( Zubatac  4a,250m; in Prijatelju moj 3+,80m). Popoldne je ostalo še toliko časa in volje, da smo preizkusili temperaturo morja. Ocena : brrrr

Sobotno jutro ni bilo ravno vzpodbudno, oblačnost je bila velika, v daljavi je grmelo in občasno je padla kakšna kapljica dežja. Upali smo na najboljše in se lotili Velebitaške , kjer je prvi raztežaj naredil selekcijo med mucki , midva s Klemenom pa sva do začetka oluje splezala do luske in nato zbežala na varno pod steno. Enako se je godilo tudi Urošu in Urošu v Domžalski. Najbolj uspešna sta bila spet naša veterana , ki sta splezala smer Cile ( 4b,75m) v Ovčjem kuku in Severno rebro v Velikem čuku (4b+, 170m).  Po popoldanski siesti se je vreme umirilo , zato smo šli frikat. Splezali smo Il Viaggio (6a+)  in Veleshit ( 6b) in ponovno bežali pred dežjem.  Medtem je mojster Matija v kuhinji vneto metal palačinke v zrak in uspelo mu je nahraniti vsa lačna usta utrujenih kolegov.
V nedeljo smo plezali bolj za dušo.  V Perotu ( 6a, 80m) sva se mučila Slavc in Janez , Matija in Elemir sta plezala Desno rebro (3, 200m) v Kuku od Paščetnice , ostali pa so napadali športne smeri nad parkiriščem. Skupna tura je uspela , splezali smo nekaj lepih smeri in se imeli fajn. Kot vedno smo bili  na koncu enotni, da bo potrebno kaj podobnega čim prej ponoviti.
Ture so se udeležili Uroš Ahačič, Uroš Ribič, Janez Štefe , Tomaž Rozman, Klemen Eržen, Slavc Rožič , Matija Perko in  Elemir Zrim.
 @Slavc
Previous Post

Stečine v Tegoški gori

Next Post

Hubertova nočna mora

Dodaj odgovor