Hubertova nočna mora

Le kje v vzhodnih Alpah lahko tako blizu Slovenije splezate 12 ratzežajev granita , ki povrhu nudi lepo in ne pretežko plezanje ?

Na jug obrnjen  “Rödernwand Pfeiler” ima višino pbl. 350m, V tem stebru najdemo trenutno najdaljšo smer v dolini Malte, imenovano “Hubertus Alptraum”, z dvanajstimi raztežaji od 5a do 6a. Smer je deloma opremljena, zelo koristni za vmesno varovanje so frendi in kakšen zatič , stojišča pa so opremljena. Smer je raznolika , od plezanja čez plošče do pravih laybackov v zajedah.Sestop je po smeri , z dvojno vrvjo je do vznožja stene osem spustov,

Bolj kot Hubertova nočna mora ( prevod iz nemščine) je bila ta smer moja travma. Enkrat se ga je soplezalec napil in  odpovedal plezanje , drugi je šel rajši kolesarit, tretji je šel ta vikend v Paklo… Tokrat je uspelo – pregovoril sem Štefeta in uspela sva splezati tole smer. Prav nič strašno , lepa in tekoča plezarija, vredna ponavljanja.

Hubertus Alptraum , Rödernwand Pfeiler , 6a , 350m sva 25.10.2015 v  dobrih petih urah splezala Janez Štefe in Slavc Rožič.

Previous Post

Jesenska Paklenica

Next Post

Najvišja ferata na Mount Kenyi

Dodaj odgovor