Kamniško sedlo – Začetni alpinistični tečaj v kopni skali

Od 7. do 11. julija je na Kamniškem sedlu zopet potekal začetni alpinistični tečaj v kopni skali. Udeležilo se nas ga je 22 tečajnikov in 11 inštruktorjev iz vse Slovenije.

Slišala sem (sem že nekje enkrat vlekla na ušesa), da je tečaj ena zlo dobra izkušnja za vse bodoče šodrolazce pa sem se odločila, da se ga udeležim. Nism bila pa edina Tržičanka. Kot sem kasneje ugotovila, se je tečaja udeležil tudi Brus – ja no kot inštruktor seveda.
Da skrajšam: zeloooo sem uživala. Plezala sem v navezi z Moniko (AO Kamnik) in prvi dan Davidom (AO Litija) in naslednje dni s Tadejem (AO Rašica).

Plezalo se je v sosednji Brani in Planjavi, nekaj v mali Rinki, ena naveza pa je prečila greben Zeleniških špic.

Moja malenkost je splezala:

8.7. – Brana, Vzhodna stena, Zgornji steber, IV/III, 160 m, v povezavi z Šijo Brane, III/I-II, 200m, David,Monika

9.7. – Planjava, Zahodna stena, Svetelove, III/III, 170 m, Monika, Tadej

Brana, Vzhodna stena, Zajeda, V-/IV, 140 m, Monika, Tadej

10.7. – Planjava, Zahodna stena, Kratkohlača, V-/IV, 310 m, Monika, Tadej

11.7. – Planjava, Zahodna stena, Smer Y,III/II-III, 155 m, Monika, Tadej

Naj še dodam, da se je tečajo udeležilo 14 deklet, in zakaj smo tolk plezal? Jaa ker kljub ogromnem številu žensk na kupu niti en dan ni deževalo, tko da lahko ovržemo mit o ženskah in dežju.

Po čem sm si zapomnila te štiri dni? Dobri hrani, ammm dobri hrani, veliiiiik udrihanja po klinih, penkanju in pinkanju in odmevanju iz sosednjih smeri (če koga zanima Brana in Planjava sta polni opreme ), krvavih prstih, velik smeha in dobre volje. Aja sj res, pa dobre hrane. Aja pa ti alpinisti majo res dobre živce, preverjeno.

Barbi Č.

Previous Post

Begunjščica, nad hotelom

Next Post

Bele vode in Trenta

Dodaj odgovor