Mala in Velika Mojstrovka

Včeraj na dvanajstega malega srpana sva s Senadom odpeljala na Vršič. Vreme ni obetalo, saj je bil vrh Grebenca, ki je bil prvi cilj, v megli. Kljub temu sva se ob rahli sapici podala v Smer dr.Dolharja. Na prvem štantu je še nohtalo, kmalu pa se je megla pričela dvigovati. Detajl je lepo plezljiv in kar hitro sva bila na vrhu. V smeri sva pustila en klin.

Z Grebenca sva odšla še preko melišča proti Veliki Mojstrovki do vstopa v smer Južne kaskade. Kakšna je smer pove že ime. Pomikaš se s police na polico, ki so po večini zagruščene, oprimki pa obrnjeni navzdol. V smeri nisva našla opreme. Za varovanje sva uporabila nekaj klinov in metuljev. Na prvem štantu sva pustila en klin. V treh raztežajih sva se znašla na vrhu in se spraševala kje sva enega izgubila, saj so po skici štirje raztežaji.  Po ogledu fotografije sva videla, da sva plezala točno po zarisani črti.

Sestop in analiza pa kot običajno.

 

smer dr. Dolharja nad detajlom proti Južnim kaskadam na vstopu v kaskade s prvega štanta kamin(ček) pod vrhom V.Mojstrovke Južne kaskade

Previous Post

Špik, Direktna smer (V+, 900m)

Next Post

“Sekloča” in Trupko slon

Dodaj odgovor