NGZ

Končno se mi je ratal prijavit na stran (skoz pozabim na piškote:), tako da bo še malo za nazaj…

V petek, 24. prejšnga mesca sva z Urošem Žvokljam (AO Kranj) popoldne plezala Smer po zajedi v NŠG. Glede na to da jo ponavadi kar hvaljo, se mi zdi da sva navrh falila in plezala preveč po zajedi, ki je kar podrta. No, prvi in tretji cug sta bila kar lepa.

V soboto 25. še skoz prejšnjega meseca sva bila z enmu drugmu Urošem (PK Škofja Loka) preveč zagreta, ker sva hotla sprobat novo aviacijo in sva šla pozno popoldne po S razu na Mojstrovko. V smeri naju je malo napralo, na vrhu je bla sicer lepa mavrica okol Prisanka, ampak zarad neviht vse naokol ni blo za odletet, tko da naju je pa potem na sestopu orng namočil.

V petek 8. tega meseca sva z istim Urošem (PK Škofja Loka) že spet popoldne plezala Vidovo smer v J steni NŠG. Prav super plezarija, res priporočam če si na Vršiču in maš še urco cajta.

V soboto 9. tega mesca je imel Koks izpitno turo. Kot je že Slavc napisal sva plezala Krobath-Metzger v Trbiško Krniški špici. O tem kdo je izbral boljšo pristopno dolino nebi (ane Beno). Kljub temu sta naju Slavc in Beno na koncu tatežkega cuga dohitela, saj sva imela manever reševanja inštruktorja iz zelo previsne trojke 🙂 Skupaj smo potem izplezali in sestopili po Kugijevi polici, midva samo še na dol, onadva pa…

Aja, Koks je z vsemi sluzastimi kamini, napornimi raztežaji in zahtevnimi vrvnimi manevri opravil z levo roko, tako da si zasluži oceno za en plus večjo kot je ocena smeri.

Previous Post

Od sončnega vzhoda do zahoda, pa še kakšno uro več…

Next Post

2. tržiška odprava v Črno goro

Dodaj odgovor