Plezanje v steni Ajdovske deklice

Sobotni načrti ( 21.8.2010 ) so bili polni navdušenja, a nama jih je prekrižala gosta megla, ki se je kar nekaj ur zadrževala v območju Prisanka in Ajdovske deklice. Zjutraj sva po Jeseniški zavarovani plezalni poti krenila pod steno Ajdovske deklice, da preplezava smer Frizura ( V+ / V, IV       150 m ), vendar zaradi mokrega terena, vlage in precej goste megle tega nisva mogla izpeljati. Krenila sva v Kraj sten, tam malce trenirala plezanje in podobne zadeve ter spoznavala steno.

Naslednje jutro, v nedeljo 22.8.2010 sva vajo uspešno ponovila. Vreme je bilo zjutraj lepše. Ko sva končno le prišla pod  obraz Ajdovske deklice sva se le nasmehnila. Pa dajva!  Med poplezavanjem so nama pogledi švigali na vse strani v ogromne gmote skal, počutila sva se majhnega.

Je pa tale Ajdovska ” bejba ” res prava. Pokaže se v vsej svoji mogočnosti, morda ti pomežikne ali pa ne, kar pa kmalu ugotoviš, ko že veselo sestopaš v dolino.

Dva prelepa dneva plezanja sta  bila za nama, v ponedeljek  23.8.2010 pa sem ( Nataša ) s kužo Taro pristopila še na sončno Ljubeljsko Babo.

Aja, pa hvala za sobotne pozdrave !!!

Nataša  in  Viktor

takole pa zgleda od blizu

po strmih travnih vesinah do vstopa v smer

sedaj se pa začne zares

takle mamo

zadnji izdelek fotkiča ta dan (baterije je treba tud kdaj nafilat)

Previous Post

Cima Canali, Buhlova poč

Next Post

Tržišk’ ferajn 5

Dodaj odgovor