Rimpfischhorn 4199m

26.junij.2010

Preddopustniški čas in državni praznik smo izkoristili za obisk Švice, natančneje markantnega vrha Rimpfischhorna, ki leži med mestoma Saas-Fee in Zermatom.

Dopoldanska vožnja preko prelaza Simplon do vasice Tasch, kjer smo pustili kombi. Do Zermatta je najugodnejša varianta Taxi Alphubel (parkiranje zastonj, povratna karta 15 Chf, pa še z vozniki se lahko pogovoriš v domačem “bratskem” jeziku…). Z podzemno in nadzemno povezavo smo se hitro povzpeli do višine 2500m – postaja Blauherd (povratna karta 36 Chf), od koder je do prijetne koče Flue 2618m dobre pol urice. Ob poti je prijetni ribiško jezerce Stellisee, kjer je višinske zavesljaje nabiral enojec… Lepo popoldne smo izkoristili za sprehod in ogled jutranje poti in uživanje nam že kar dobro znane panorame ob pivu po 7 Chf. Spanje v koči 32 Chf (na planinsko izkaznico ni popusta).

Začetek vzpona v lepi topli mesečini. V daljavi nas je spremljal mogočni Matterhorn. Po 2 uricah pridemo do kote 3314, kjer smo opravili manjši spust po vrveh v škrbino Langfluejoch in se začeli vzpenjati po ledeniku. Preko strme stopnje smo dosegli snežni Zahodni vrh 4009m. Vršni del zahteva nekaj plezanja do II. stopnje. Do vrha 6 ur. Zračni vrh z križem niti ne dovoli skupinskega fotografiranja. Panorama pa klasična koledarska… Bližnji Strahlhorn je bil kar lepo obiskan in presmučan – tudi mi smo ga že. Pazljiv sestop in spodaj že kar ojužen sneg sta nas utrujene, no tudi žejne pripeljala v dolino. V bližnjem jezercu smo si ohladili pivo, se osvežili ter preko vroče padske nižine varno prispeli domov.

Moči smo združili : AO Tržič – Šentanija : Uroš, Vizo, Badžo, Tone + Miha  in Planinska sekcija Jelovica (Jure, Polde, Lojze, Klemen, Janez)

Janez Nunar

Previous Post

Udarniška akcija – Dovžanova soteska, 14.6.2010

Next Post

Direktna v Špiku

Dodaj odgovor