Skupna tura na Rokave

Skupne ture na Dan reformacije postajajo že kar tradicionalne. Letos se nas je nabralo kar 14 članov “ferajna”

Iz Poldovega rovta smo krenili proti Bivaku 2 , po strminah  mimo Studenca pod skalo ( oziroma Malega Matterhorna) . V dobrih dveh urah in pol smo bili pri bivaku, kjer kljub temeljitemu iskanju nismo našli duše , ampak le demontirano in na “klocne” postavljeno pločevinasto zatočišče. Menda ga mislijo prepeljati v muzej, bog in Korenini naj jim odpustita …

Nadaljujemo v smeri Rokavskega ozebnika, kjer na noge romajo dereze in v roke cepini. V senci ozebnika vladajo čisto prave zimske razmere. Na Rokavski škrbini se razdelimo po navezah in najprej opravimo s Srednjim Rokavom . Nekaterim je bilo to dovolj in so sestopili , se povzpeli še na Šplevto, najhitrejši pa je skočil še na Dovški križ. Tri naveze  so se povzpele še na Visoki Rokav . Razmere so bile zanimive , malo snega, praskanja z derezami po skali in precej vetra na vrhu. Zahvaljujoč soncu so bile zimske razmere malo bolj znosne.  Sledil je še sestop in po osmih urah in pol smo se vsi varno vrnili do izhodišča v Poldovem rovtu.

Prevladalo je enotno mnenje, da smo lepo izkoristili dan, verjetno ob letu osorej sledi naslednja epizoda reformacijskih tur.

 @Slavc

Previous Post

Najvišja ferata na Mount Kenyi

Next Post

Tuja gorstva, vol. 1

Dodaj odgovor