Spominski tabor Slavca Rožiča

Dolomiti sigurno veljajo kot raj za vse, ki prosti čas radi preživljamo v naravi. Logistično so lahko dostopni, s svojo lepoto pa kar vabijo k ponovnemu obisku. Letošnji tradicionalni skupni tabor med društvom GRS Tržič in odsekom AO Tržič je potekal v dolini Alta Badia, posvetili pa smo ga nedavno preminulemu Slavcu Rožiču.

Dolina Alta Badia leži na južnem Tirolskem, med skupinama Puez in Fanes. Dolino smo izbrali, ker nam je vsem udeležencem tabora malo manj poznana in je zato odlična lokacija za raziskovanje novih ciljev, tako plezalnih kot tudi pohodnih in gorsko kolesarskih.

Tako kot vsako leto do sedaj smo tudi letos zraven povabili vse družinske člane in simpatizerje, da se nam pridružijo, med drugim pa so skupni tabori odlična priložnost za spoznavanja in pletenje vezi med novimi in starimi člani odseka. Med 3. 9. in 5. 9. se nas je tako zbralo 26, ki smo »bazni« tabor postavili v kampu Colfosco, kateri je lociran med vasema Corvara in Colfosco, na nadmorski višini okoli 1600 m nad morjem.

Vreme nam je dobro služilo, saj smo, razen nekaj popoldanskih ploh in nekoliko nižjih temperatur, kot smo jih vajeni, imeli lepo in sončno. Plezali smo večinoma v južnih stenah v okolici prelaza Gardena, nekateri pa so se odpravili še nekoliko dlje in plezali v Piz Ciavazes, pod prelazom Sella. Spet drugi so se odpravili peš na vrhove v okolici, tretji pa raziskovali neskončne MTB traile ali pa »odfurali« Sellarondo.

Dnevi so minili kot bi mignil, plezalno je bil tabor odlično uspešen, večjih poškodb, kot kakšna praska ni bilo, prav tako pa smo si vzeli čas za druženje in pripovedovanje starih in ne tako starih zgodb. Ob letu osorej pa ponovimo, mogoče na isti ali pa kakšni drugi lokaciji.

 

Zahvaljujemo se KA PZS, vsem donatorjem in GRS ter AO Tržič za finančno pomoč pri izvedbi tabora.

 

Previous Post

Divja Koza, Krobath – Metzger, IV+/V, 550 m

Next Post

Trilogija razov

Dodaj odgovor