Spomladanska Paklenica AO Tržič (11.4. do 14.4. 2019)

Začetek ni bil obetaven. Vremenska napoved je bila slaba, zato se je marsikdo odločil, da ga tokrat ne bo v Paklo. A vseeno se nas je zbralo 26. Seveda pa je slabše vreme vplivalo na izbiro ciljev. Kljub temu smo vsak dan plezali, zaradi česar smo tudi prišli. Ekipa je bila sestavljena od ”tastarih”, malo manj starih, do res mladih. V veselem vzdušju so dnevi kar hitro minili.

Med nami so bili tudi štirje novi tečajniki, ki so pridno nabirali izkušnje. Vsem tistim, kateri so plezali z njimi se zahvaljujem, saj so tečajniki lahko vsak dan splezali eno ali več smeri, primernih njihovim sposobnostim in znanju. V večernem času smo skupno ponovili in vadili nekatere vrvne manevre in morebitne zaplete med plezanjem.

Drugi starejši udeleženci so opravili lepe planinske ture v okolici. Tako smo se vsak dan vračali v apartmaje pozno popoldan. Nekateri pa so karto za vstop v park redno ”izkoristili” do večera. Ob večerih ni manjkalo dobre volje in smeha. Predvsem pa sem zadovoljen, da se nikomur med plezanjem ni kaj zgodilo. Upam, da bomo jeseni spet v Pakli.

Matija Perko

 

Vtisi

Peter

Tradicionalna spomladanska Paklenica je za nami. Kljub ne najboljši vremenski napovedi, ki je malo oklestila udeležbo, se nas je zbralo 26 starih in mladih po letih in plezalskem statusu. Najstarejši, Drvač  je bil med prvimi tržiškimi obiskovalci teh krajev že leta 1968. Pisana druščina se vedno lepo ”ujame” .  Tudi letos smo se kljub ne najboljšemu vremenu naplezali po svojih zmožnostih,  nekateri so se nahodili, pa tudi kulinarika in seveda spremljevalna ”tekoča analiza” je odlično uspela. Moj odhod v četrtek zjutraj se je začel zaradi narobe nastavljene ”vekarce” malo bol v stilu ”diži se, uzbuna”,  a kljub nekaj pozabljenim stvarem (predvsem kulinaričnim) brez posledic. Imeli smo se fajn, malo smo bili včasih mokri, pa kakšen ”abzajl” se je primeril (tudi po stopnicah), kakšna težavica z orientacijo v stilu, v katerem apartmaju pa sem, kakšen jutranji glavobolček. Na splošno pa prima in komaj čakamo da bo zopet na vrsti jesenski termin. Vmes pa seveda še kakšna lepa hribovsko plezalska dogodivščina.

 

Anja

Spomladanska Paklenica se je odvijala med 11. in 14. aprilom 2019. Bilo nas je 26, med njimi tudi štirje tečajniki. Še dobro, da smo se odločili za bivanje v apartmajih, saj vreme ni bilo ravno najboljše. Gneče v kanjonu praktično ni bilo, povečan obisk je bil le v soboto, ki je bila tudi najlepši dan in padavin sploh ni bilo. Večina nas je plezala vse dni, nekateri pa so si vmes vzeli čas tudi za pohodniške izlete, kjer so občudovali lepote Paklenice in okolice. Po končanem plezanju, smo se zbrali v apartmajih, kjer smo izmenjali vtise, dogodivščine in se zmenili za plezanje naslednji dan. Vse skupaj se je nadaljevalo v večerno druženje, kjer je smeh združil več generacij. Kot bi mignil, je že prišla nedelja in tako čas za povratek v domov. Zjutraj smo se odpravili v kanjon plezat nato pa odrinili domov.

Previous Post

Smučarsko – plezalni Dolomiti

Next Post

Velikonočna Monte Rosa

Dodaj odgovor