Tris štiric in ledene kraljice

Vikend na odseku je minil v znamenju slapov in lednega plezanja. Dve navezi sta splezali Luciferja, poleg tega smo plezali še klasike v Tamarju. Jezerska izpostava, David in Janez, pa sta plezala Vikijevo svečo.

V soboto sva z Jernejem Kuharjem, v strahu pred gnečo, začela plezati Luciferja še v soju čelnih svetilk. Strah je bil neupravčen, tako da sva že ob 11h pila kavo v Tržiču. V nedeljo sta, navdahnjena z najino izkušnjo, Luciferja ponovila še Beno Vidmar in Matic Mohorč. Plezanje jima ni delalo težav, zapletlo se je z izgubljenimi ključi in fanta sta morala štopati nazaj domov.

Nad Jezerskim sta Janez Ambrož in David Rogelj preplezala Vikijevo svečo. Po Janezovih odzivih na FB sta se imela fajn in sta bila zadovoljna z razmerami.

V Tamraju smo plezali klasike. V soboto je Beno Vidmar s soplezalko plezal Slap nad votlino in Centralni slap. V  nedeljo smo imeli skoraj skupno turo. V dveh navezah smo preplezali Slap nad votlino in Desni slap (Slavc in Barbara), Jernej pa je vodil navezo z Uršo in Vasjem v Centralnem slapu in Nad votlino. Kljub neprijaznemu vremenu in močnemu vetru, ki je bičal obraze s snegom,  je bilo vzdušje dobro. Zato se je tura končala tako, kot se za Tržičane spodobi.

Kar nekaj zgodb tega vikenda ima precej pestro ozadje, to pa je tisto, kar daje našemu plezanju dodano vrednost. Vsi skupaj močno upamo, da bo ledena pravljica še trajala in bomo lahko preplezali še kakšno ledeno kraljico.

Besedilo: Slavc

Fotografije: arhiv AO Tržič

Previous Post

Zajzera

Next Post

Tretji tabor AO Tržič v Cogne

Dodaj odgovor