Veliki vrh, Sezona lova, III+/II-III

Danes (13. 8.) sem na avstrijski strani Velikega vrha (vzhodna stena) v Košuti preplezal eno lahko prvenstveno. Prvotni namen je bila sicer stena Kladiva, a se dostop preko Hajnževega sedla tako prekleto vleče…

Smer poteka med Avstrijsko grapo na levi in Prebliskom na desni. Vstop v smer je po dobro vidnem gladkem stožcu pod steno, od tam naprej pa po žlebu na desni do police. Po polici smer preči v desno, da se izogne strmemu in krušljivemu skoku ter se kmalu vrne nazja proti levi v žleb. Žleb prekinja nekaj manjših skokov. Tik pod vrhom grebena pa čakajo največje težave, ko je treba preplezati ploščo s čudnimi luskami. Verjetno ena od tistih smeri, ki bi bila bolj zanimiva pozimi.

Smer sem poimenoval Sezona lova, ker je že na dostopu 2 krat počilo v Begunjščici in potem še 2 krat na avstrijski strani pod Hajnževim sedlom. Dolžina smeri okrog 350 metrov, ocena pa bolj skromna III+/ II – III, čez izstopno ploščo pa IV ampak se ta del lahko tudi obide po grozno krušljivem žlebu. V smeri je v najtežjem delu ostal en klin.

Potek smeri, Sezona lova

MihaZ

Vstop v smer po desni strani stožca.

Žleb nad stožcem.

Če kdo pogreša tole palico jo lahko najde sredi smeri.

V žlebu tik pod vrhom grebena.

Previous Post

Zadnja Mojstrovka, Pahljača

Next Post

Prvenstveni vzpon v Kanceljnih, smer Šalce

Dodaj odgovor