Bivakiranje in tečaj zimske alpinistike

V sklopu alpinistične šole smo minuli vikend izvedli bivakiranje in tečaj zimske alpinistike

V soboto proti večeru smo se iz Jelendola podali v smeri planine Šija. Naš Joža nam je z Ravni že zgazil do Šije, globoke stopinje v snegu so dale slutiti, da je bilo potrebno kar nekaj truda in znoja za ta del vzpona. Na Šiji se utaborimo in pripravimo prostore za bivak malo nad planino, kjer ima svoje zavetišče tudi GRS Tržič. Noč ni bila pretirano mrzla, tako da popuščanja ni bilo in vsi tečajniki so uspešno preživeli noč v zasilnih bivališčih.

V meglenem jutru nam je vodja tečaja, inštruktor Miha Zupan, pripravil zajtrk v toplem zavetišču GRS. V sklopu tečaja zimske alpinistike smo obdelali varovanje v snegu , snežne prereze in gibanje ter spust na dva cepina. Na tečaju je sodeloval tudi Sašo Rožič , izkušen inštruktor GRS Tržič in dodal kar nekaj praktičnih napotkov iz svojega bogatega znanja  tečajnikom AO Tržič. Po končanem tečaju smo v zavetišču imeli še kosilo , pospravili smo kočo in se vrnili v deževno dolino.

Kot vedno po takih srečanjih ostanejo anekdote ter zgodbice , ki še nekaj časa poskrbijo za prešerno vzdušje ob kakšnem pivu. Tečaj je uspel, ker se nam je dalo , ker se nismo ozirali na vreme in preštevilne izgovore, zakaj ne bi storili tega. Ja, tržiška šola se včasih zdi malo čudna in trda, ampak naš namen ni vzgajati alpinistov, ki se takoj predajo in ne znajo potrpeti. Tako nam veleva tradicija.

Besedilo:Slavc

fotografije: vsak je prispeval kakšno….

Previous Post

Sonnblick iz Heiligenbluta

Next Post

Zelenica naša je edinstvena, so ostenja njena kozorogova….

Dodaj odgovor