Direktna v Štajerski Rinki

ob dostopu

ob dostopu

Po tednu dni poplezavanja v Dolomitih, ter vročini na morju, ki je imel gospod načelnik, je hitro prišla pobuda za nov plezalni cilj v hribih, z namenom preplezat Direktno smer v Štajerski Rinki.

Jutranja ura zazvoni še nekoliko pred budilko za v službo, ampak po hitrem postopku, kava, ruzak in sendvič in ob 7h zutraj že deliva opremo pod vstopom v smer pod steno, sledil je še stisk roke in akcija v vertikalo.

ob vstopu v smer

ob vstopu v smer

En, dva, tri in že sva se znašla pod detajlom, katerega je Knedl nestrpno čakal, pod polico se načelnik opraviči za prigodo v Hudičevem stebru in zarine v kamin, z lahkoto rečeva da je bil detajl smeri.

kamin

Na polici si privoščiva kratko pavzo za obnovo energije, pretežno s hidracijo, hkrati pa sva razmišljala ali nadaljujeva po original smeri, katerega večina označuje za podrtijo, očitno naju je vonj po analizi premamil, tako je bila odločitev da izstopiva po gredini, kjer sva imela še nekje cca 90m plezarije.

Iz vrha sva manj kot uri pri Okrešlju, kateri je še v fazi gradnje, še hitreje sva pri avtu, saj so bile noge že v načinu avtopilota.

Smer ponuja zares lepo plezarijo, po zelo razčlenjeni skali, katera je na mestu malo podrta, ali pa sem še navajen Dolomitov.

 

Plezala :

Anže Kuhar

Benjamin Vidmar

 

 

Previous Post

Kratkohlača v Planjavi

Next Post

Jesih-Potočnik, IV/III, Debela peč

Dodaj odgovor