Fotografija meseca – Marec – Sneg

Najprej se moram opravičiti za 5 dnevno zamudo. Kot že veste smo čez vikend plezali v Paklenici. Včeraj sva se z Vilijem končno ujela in podebatirala fotke ter razglasili zmagovalca.

Od vas sem dobila kar nekaj fotografij. Naj povem da so vsi, ki pošljejo fotografije, zmagovalci. To pomeni, da se želijo učiti. Kar je pa v fotografiji super, kajti fotografija ponuja neskončno možnosti učenja. Vsak ima svoje prioritete. Nekateri so privrženi fotografiji narave, spet drugi makro posnetkom, živalim, športu, portretom… toliko je tega da še sama ne sledim. Trendi pa… vsak naj posluša sebe in bo vedel kaj mu najbolj paše.

Fotografije sem tokrat kar sama poimenovala. V prihodnje vas prosim, če pošljete fotografije imenovane kot: Ime-Priimek_Naslov-Fotografije, se pravi: Milan-Meglic_Veselje-na-vrhu. in še en kriterij. Fotografija naj bo velika vsaj 2MB.

Z Vilijem in Tušijem smo se dogovorili za naslednji vrstni red fotografij:

1. mesto: Milan Meglič s fotografijo Veselje na vrhu


2. mesto: Milan Meglič s fotografijo Na grebenu


3. mesto: Janez Križnar s fotografijo Meglica


4. mesto: Rok Lipar s fotografijo Sončni zahod – panorama


5. mesto: Milan Meglič s fotografijo Smučarka

Milan, iskrene čestitke za zmago. Nagrada te bo čakala na ferajnu. Do konca aprila mi prosim sporoči temo za mesec junij.

 

Dogovorili smo se da bi bilo najbolj smotrno, da se vsi tisti ki pošljete fotografijo (vabljeni tudi tisti, ki bi se radi izobrazili tudi na tem področju), po koncu natečaja dobimo in skupaj pokomentiramo fotografije. S tem želimo da se približate fotografiji in dobite vpogled v samo globino. Se pravi v razumevanje pravil in zakaj fotka, čeprav zgleda fenomenalno, v očeh fotografov ni fenomenalna in kako bi se lahko fotko izboljšalo.

Naj vas tudi obvestim, da smo dobili tudi prvega donatorja za 1. mesto v naslednjem mesecu. Juhuhu! 🙂

Pravila so enaka kot prejšnji mesec. Fotkajte fotkajte fotkajte, fotografije posljite na nada.dragutinovic@gmail.com do 5.5.2016. Imejte v mislih še dva nova kriterija (velikost in naslov fotografije). Dobimo se 6.5. ali 9.5. in podebatiramo na sedežu AO-ja o fotografijah ter 10.5. razglasimo zmagovalca.

Ne pozabiti da je tema za mesec april nenavadna drevesa. Bodite kreativni in nas presenetite z idejami!

Nada, Tuši & Vili

Previous Post

Paklenica 2016 – prvi del

Next Post

Spominsko plezanje v Beli peči

Dodaj odgovor