Paklenica 2016 – prvi del

Razpeti med zadnje smučarske užitke in prve tople oprimke se nas je nekaj plezalcev po duši odpravilo v Paklo. Predhodni trening v Dovžanovi soteski je pomagal, da je plezanje steklo hitreje in okončine niso bile preveč okorne.

Čeprav je bila napoved malo slabša, smo se v četrtek zjutraj podali v Stari grad. Še isti dan smo se podali v kanjon in splezali nekaj smeri v Stupu.Naslednji dan smo v pričakovanju slabšega vremena preplezali nekaj krajših smeri nad parkiriščem in v Čuku , zgodaj popoldan pa je medicinski del naše odprave sodeloval na Ažmanovih dnevih oz. Simpoziju zdravnikov GRS iz JV Evrope.

Sobota je minila v znamenju dežja. Vreme se je popoldan popravilo ravno toliko, da smo lahko izvedli terenske delavnice v kanjonu. Zvečer sta se nam pridružila še Nada in Tuši , Vilme pa je kar naenkrat zmanjkalo,  menda je izhlapela. V nedeljo zjutraj pa smo bili spet polno motivirani in plezali smo kar v sedmih navezah. Glavni prizorišči sta bili zopet  Stup in Veliki Čuk.

Seznam preplezanih smeri je dolg in verjetno sem kakšno izpustil. Iztok Tomazin je bil hiper aktiven, Z  Mihom Gašperlinom ( AO Radovljica) je  plezal Juho in  Water Song , z Urošem Lampičem Centralne kamine , z Benom Vidmarjem Perota in Thuringer weg, pa še mu je ostalo časa za kakšno solo smer . Povprečno najstarejša naveza (Brus, Pero in Čopk) je splezala Danajo in Brid za veliki čekić , Pero in Čopk sta dodala še Akademsko in Severno rebro ter Belo rampo. Janez Primožič je z Mihom plezal Švicarsko in Thuringer weg, z Vilijem Vogelnikom pa Severno rebro. Slavc in Jure Noč ( AO Mojstrana ) sta plezala Thuringer weg in Brid za veliki čekič, Kara mara sweet tempations , Water song in Danajo.

Tudi naši mucki so bili pridni. Benjamin Vidmar, Jernej Kuhar in Matic Mohorč so plezali so Centralne kamine, Bračno , Danajo , Tuši in Nada pa ravno tako orto klasiko v Velikem čuku. Žal so dnevi minili prehitro in treba je bilo nazaj domov. Skupna tura je uspela , sledi še drugi del  čez dva tedna in upam, da se bodo tudi ostali imeli tako dobro kot mi !

Slavc

Previous Post

Morilci alpinizma so se polotili Obirja

Next Post

Fotografija meseca – Marec – Sneg

Dodaj odgovor