Kriterij zadnjega snega 2015

Že drugo leto zapored smo v sklopu AO pripravili majsko smučarsko turo , ki nekako zaključuje uradni del turnosmučarske sezone. V dneh, ko doline brstijo in je sneg za večino samo še lep spomin,smo se odpravili na romarsko pot v dolino Malte.

Prvotni cilj smo zaradi razmer prilagodili in se odpravili v zadnje dni množično obiskano Malto na sosednji Koroški. V ranem jutru se je parkirišče pod Kőlnbreinspitze počasi polnilo in definitivno nismo bili edini predstavniki slovanskega naroda. V sproščenem vzdušju smo si smuči nadeli pri avtu in se odpravili navzgor proti vrhu, ki se je večino časa skrival v oblakih. V dveh urah smo prišli do sedla Kőlnbreinkees( cca 2800m) , kjer večina pri križu  zaključi vzpon. Mi smo se odpravili še do dobrih sto višinskih metrov višjega vrha ( 2930m ) , ki ga od sedla loči mestoma zanimiv   greben , v katerem se najde kakšen detajl tretje stopnje.

Po uspešno osvojenem vrhu smo sestopili na sedlo in v krasnih razmerah odsmučali navzdol proti jezu. Sledil je še turistični del z ogledom jeza in obvezno slikanje na Sky walku. S krajšim postankom v Gmündu smo se odpravili nazaj na prelepo zeleno Gorenjsko. Drugi kriterij je uspel , naslednje leto seveda zadevo ponovimo !

Vodja ture: Janez Štefe

Previous Post

Attenzione, la ropa!

Next Post

Kolesarska tura AO Tržič v Bosni in Hercegovini

Dodaj odgovor