Madonna (V/IV-V, 300 m) Nad Šitom Glava

Smer je ostala na seznamu želja od lani, ko sva z Luka Selan (AO Kranj) zaradi dežja obrnila po prvem cugu in kasneje splezala Tandaro-Mandaro.

V soboto s Primožem E. plezava Igličevo smer v Mali Rinki, pa si rečem, nič glede na ugodno napoved bo treba še malce sončnih žarkov izkoristit, glede na to,  da nas zadnje čase spremlja po večini slabo vreme. Ob sestopu iz smeri kontaktiram Benota in kaj kmalu sva dogovorjena za smer.

Na vršič prispeva ob 8:00 lepo nedeljsko in čez pou ure sva pod steno. Beno zategne orientacijski cug, ki mi je bil že dodobra poznan. Sam nadaljujem s prvo petico prečke, ki me kar malce preseneti z dokaj redko možnostjo varovanja.

Mogoče sem se en dan prej preveč navadil na “strelovod” v Igličevi :)?. Po 3 cugih prečke je sledil previs, ki je v vodničku ocenjen s VI. Beno ga suvereno zategne naprej, sam pa sem potreboval kakšno minuto več, saj me je štrik sitno vlekel proti desni pod streho.

Za previsom so sledile samo še lepe zajede in kamini z občutno bolj kompaktno skalo v primerjavi s pogledom na rumeno streho v prečki. Na vrh smeri izplezava po cca. slabih 5 urah in se hitro odpraviva k Danici na zasluženo analizo.

Začetek smeri v kotu

Previsni del smeri

Plezala: Benjamin Vidmar,  Matija Ribič

Zapisal: Mičo

 

Previous Post

Nevesinjska puška

Next Post

Tabor Valle dell´Orco ali Pokaraj 2023

Dodaj odgovor