Tabor planina Zapotok

Tako kot lansko leto smo se letos ponovno odločili za tabor na planini Zapotok in 5 se nas je prejšni vikend odpravilo v te lepe konce. Letos na planini nismo bili samo tako kot lani in je bilo zato še toliko bol zanimivo in veselo saj se nas je nabralo iz vseh koncev Slovenije.

Matija in Jernej sta prišla že v petek zjutraj in isti dan v Zapotošem vrhu splezala smer Likar-Markič. Z Benotom sva na planino prišla v petek zvečer, presenečenje pa je bil klic Čopka da se nam pridruži v soboto zjutraj. V soboto naveza Matija, Jernej in Čopek splezajo SZ steber v Srebrnjaku. Seveda sta bila mladca vesela da sta lahko delila štrik z tako legendo. Z Benotom pa sva imela za soboto malo drugačen plan v načrtu je bil dostop do pod stene Bavškega Grintavca in ogled stene za katero sva iz informacij na ferjanu izvedela da so v njej še proste linije (Zupan hvala). Pod steno si ogledava morebitno plezljivo linijo in se odločiva da poskusiva. Smer vstopi v manjšo zajedo, ki je ubistvu detalj smeri (IV+). V drugem raztežaju se kvaliteta skale poslabša v tretjem pa se stena nekoliko položi in do vrha plezamo samo še do težavnosti III. Kljub ne najbolši skali v zgornjem položnejšem delu stene sva bila na vrhu vesela saj nama je ponovno uspelo preplezati nekaj novega.

V soboto zvečer planino zapustita Matija in Jernej, zato sva v nedeljo midva z Benotam na vrsti da plezava s Čopkom. V nedeljo smo preplezali Zapotoško smer.

 

Preplezane smeri:

Zapotoški vrh:

Likar-Markič IV+/IV 200m Matija in Jernej

Zapotoška smer IV 200m Beno, Čopk, Matic

Srebrnjak:

SZ steber IV+/III-IV 450 m Jernej, Matija in Čopk

Bavški Grintavec:

Bobi IV+/III 200m Beno in Matic

 

 

Previous Post

Švica 2022, SAaS Fee

Next Post

Igličeva smer v Mali Rinki

Dodaj odgovor