Uvodna tura AŠ in GŠ 2019/20

V jutranji temi smo se iz Tržiča odpeljali proti dolini Vrat. Ob soju čelnih svetilk se »sprehodimo« ob plazu Črlovec skozi gozd ter ob sončnem vzhodu nadaljujemo za krajši čas po poti Poldov rovt – Vrtaško sleme. Kmalu se odcepimo in povzpnemo najprej po melišču nato pa po travnikih pod sedlom Gulce. Dokaj hitro dosežemo sedlo in nadaljujemo proti vrhu Kukove špice.

proti vrhu

Na vrhu malo posedimo, pojemo in obnovimo poznavanje okoliških vrhov. Bilo je toplo in sončno, zato smo bili deležni čudovitih razgledov na okoliško hribovje. Amfiteater obdan s Široko pečjo, Dovškim križ in Škrnatarico. Desno se nam kaže Veliki Oltar za njem pa sramežljivo Velika Martuljška Ponca. Pred njo se ponosno kaže Špik, južna stena Rušice je dobro vidna, v ozadju pa se kaže gospa Škrlatica. Še pogled na levo proti Triglavu. Res fenomenalen dan!

razgled

Brez skupinske fotke na vrhu ne gre, nato pa sestopimo po smeri dostopa nazaj na izhodišče. Vmes se za kratek čas še posončimo na sedlu, zgodni smo, v dolino se nam pa tudi ne mudi preveč ob tako lepem dnevu.

počitek na travi

Po končani turi je sledila krajša analiza v dobro poznani lokaciji v Dovju, kjer smo se še bolje spoznali.

Nabralo se nas je 25, od tega 16 tečajnikov alpinistične in gorniške šole. Tura je bila kratka v lahkotnem pogovornem tempu, vsi smo brez večjih težav prišli na vrh in nazaj, ob tem uživali v dobri družbi ter toplem jesenskem vremenu z vrhunskimi razgledi.

Foto: udeleženci ture

Previous Post

Sonce, megla in luna

Next Post

Jesenska Paklenica 2019

Dodaj odgovor